Aikuinen on terve, kun se leikkii – esittelyssä kiipeilyköysi, trapetsi ja voimistelurenkaat

Viime kesänä se alkoi, nimittäin oman treenitelineen rakentaminen mökille. Nyt se alkaa olla viimeistä silausta myöten valmis!

Meillä ei edes ole lapsia tekosyynä, vaan rakensimme tämän ”leikkitelineen” ihan vaan itsellemme, ja täytyy sanoa, ettei siitä ihan mikään lasten teline tullutkaan. Korkeutta tällä hökötelmällä on parhaimmillaan 3,6 metriä, ja apinatikkaat ovat 2,5 metrin korkeudessa… Sieltä ei siis tohdi pudota alas, mutta korkeutta on enemmän kuin tarpeeksi kiipeilyköydelle, keinulle, renkaille, Dream Ringseille ja trapetsille.

Koko treenitelineestä on luvassa esittely joskus myöhemmin, ja se tulee varmasti jatkossa vilahtelemaan useinkin treeniaiheisissa kuva- ja videopostauksissamme. Uusimpina uutuuksina saimme juuri Suomen Voimistelutuotteelta oman kiipeilyköyden ja trapetsin, joita ehdimme heinäkuussa vähän testailla samalla kun Markku väsäsi telinettä valmiiksi ja minä hikoilin mökkimme puusavotan viimeisiä klapeja kottikärräillen ja pinoten.

Kiipeilyköysi on muuten hauska väline puristusotteen ja selkälihasten treenaamiseen, trapetsi roikkumiseen ja voimistelurenkaat monipuoliseen kehonhallintaa ja lihasvoimaa kehittävään jumppaan. Näistä välineistä on vielä luvassa omat vinkkipostauksensa tässä lähiaikoina!

Mutta tämän postauksen pointtina sanottakoot, ettei sen treenaamisen tarvitse aina aikuisillakaan olla niin kamalan vakavaa, vaan itseään voi motivoida erilaisten haasteiden ja temppujen opettelun kautta. Sitähän ne urheilijatkin tavallaan tekevät, vaikka heidän tavoitteensa ovatkin vähän omaa luokkaansa.

Markkua esimerkiksi motivoi se, että hän haluaa olla maailman paras renkailla. Minä taas haluan rikkoa omia leuanvetoennätyksiäni.

Voisiko sinun haasteesi olla, että pystyisit kiipeämään kiipeilyköyttä koko matkan ylös asti? Tai että jaksaisi roikkua renkaissa minuutin? Tai vetää yhden leuan renkailla tai trapetsilla?

Tai sitten voit vaan roikkua köydessä ja keinua trapetsilla silkasta ilosta, koska sekin on jo paljon – nauru ja ilo nimittäin tuovat hyvän olon ja jonkun viisauden mukaan kai pidentävät ikääkin <3

Yllä olevalta videolta kannattaa huomioida, miten helpolta kiipeilyköyden kiipeäminen näyttää Markun eli ammattivoimistelijan tekemänä – ja mun ähellykseni sitten paljastaakin totuuden eli ei se niin helppoa olekaan :D Välillä tuntuu suorastaan nöyryyttävältä olla se ”kauniimpi osapuoli” tässä perheessa, mutta tuntea olonsa mitä kömpelöimmäksi ja kankeimmaksi, kun kyseessä on erinäiset temput tai notkeus. Arvaatte nimittäin varmaan, kummalla meistä venyy se spagaatti paremmin…

Mutta nyt on Markun aika valmistautua torstain MM-karsintakilpailuun, joka käydään Vierumäellä klo 14 alkaen, ja minä siirryn valokuvaeditin pariin. Illalla suuntaammekin sitten mökille, ja jos sääennuste sen vaan sallii, viikonloppuna on seuraavien mökkitreenien vuoro, yay!

Liikunnallista loppuviikkoa kaikille! :)

Kiipeilyköysi ja trapetsi on saatu Suomen Voimistelutuotteelta.

Ps. Muistahan seurata meitä myös facessa ja Instagramissa (@voimavahtila). Markulla on facessa myös oma urheilijaprofiili.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*

*