Luukku #18 – pyramidipunnerrus/nokkaprässi & jalannostovatsat

Välillä kannattaa pitää välipäivä leuanvedosta ja treenata yläkropan muita lihaksia monipuolisuuden nimissä.

Otetaan nyt tarkempaan syyniin olkapäät. Pystypunnerrus on hyvä perus olkapääliike, jota voi tehdä tangon/jonkun sopivan painon avulla.

Pystypunnerrusta voi kuitenkin tehdä myös pelkkää omaa kehonpainoa hyödyntäen – joko pyramidipunnerruksen tai nokkaprässin muodossa. Tänään koklataankin niitä.

Muista taas kunnon alkulämmittelu (katso luukku #2). Pyramidipunnerrusta voi keventää itselle sopivan raskaaksi liikkeeksi, jos nokkaprässi ei vielä onnistu. Toisaalta nokkaprässiin voi pyytää kaveri avuksi kiskomaan jaloista ylöspäin.

Kokeilemaan vaan:

Rengasjumppakalenteri – jalannostovatsat

Edellisessä luukussa (luukku #17) esitetyn voimapyörän lisäksi vatsalihaksia voi treenata renkaiden avulla myös toisella tavalla. Nämä ovat niin kutsutut jalannostovatsat aka rekkilinkkarit, joita tehdään roikkumisasennossa joko renkailla, rekkitangolla tai vaikkapa nojapuilla.

Tässä Markun neuvot liikkeeseen:

”Passiivisesta roikunnasta tee lapaveto ja nosta varpaat renkaisiin. Liike on kevyempi, jos teet sen koukkujaloin: silloin pyri nostamaan polvet rintaan. Palauta liike passiiviseen eli rentoon roikuntaan.”

Treeni-iloa, ja huomiseen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*

*