Panasonic Lumix GX8:n arvostelu – kiva blogi- ja videokamera!

Arvostelin ensimmäisen meillä Rajala Ambassadoreilla testikäytössä olleen kameran eli Panasonic Lumix GX8:n. Tältä näyttävät antamani numerot:

3 Käytettävyys ja tuntuma
4 Kuvanlaatu
3/1 Hämäräkuvaus (Video/Still)
1 Liikkuvan kohteen kuvaus
2 Helppokäyttöisyys ja ominaisuuksien haltuun otto
 Yhteensopivuus, applikaatiot, tiedonsiirto jne.

Hassua, että vaikkeivät antamani arvosanat näytä niin kauhean hehkeiltä, niin haluaisin silti tämän kameran omakseni! Se ei korvaisi mitenkään oma Canonin kalustoani, mutta on kyllä tosi kiva tietyissä jutuissa, kuten vapaa-ajan videoiden kuvaamisessa sekä blogikuvauksessa, kun kuvaa esimerkiksi potretteja tai esineitä.

Mutta katsotaan nyt ensin, että miltä ne kaikki muut testikäyttöön vielä saamamme kamerat tulevat vaikuttamaan ennen kuin teen päätöksiä sen suhteen, että lunastanko jonkun kameran ihan omakseni. Me saamme tässä tämän vuoden aikana yhteensä viisi erimerkkistä kamerakalustoa testattaviksi.

Torstaina muuten päättyi ensimmäisen osakilpailun kuvien äänestys, joten pian selvinnee, kuka meistä Ambassadoreista voitti ensimmäisen kisan! Vaikka eipä tämä nyt niin kauhean vakavaa onneksi ole, ja itse en ainakaan osaisi sanoa, mikä kuvapari oli paras (jos siis jätän omat kuvani arviointini ulkopuolelle).

Mutta katsotaan, miten käy.

Tässä alla on vielä arvostelunitekstini tuosta Panasonicin kamerasta – muiden Ambassadorien mietteitä ja kokemuksia samasta kamerasta voit käydä lukemassa täältä.

Tässä omat pohdintani:

Yleisfiilis ja kuvauskokemus

Kamera on toisaalta kivan pieni ja näppärä verrattuna omaan järkälemäiseen ammattikalustooni. Toisaalta en pystyisi tuolla kameralla mitenkään korvaamaan työkameraani, mutta jos olisi ylimääräistä rahaa, niin Lumix olisi kiva ”lelu” ja matka- sekä blogikuvauskamera. Tykkäsin etenkin sen laadukkaasta videokuvauksesta, ja kameralla oli kiva kuvata videoita juurikin sen näppärän koon ja ominaisuuksien, kuten kääntyvän näytön ansiosta. Vaikka annoin kameralle huonojakin arvosanoja, niin oikeasti tykkäsin siitä tosi paljon näissä tietyissä tarkoituksissa, ja esimerkiksi blogikuvien ja videoiden kuvaamisessa se oli monissa suhteissa kivempi kaveri kuin oma kamerani.

Minkälaisissa tilanteissa kamera on parhaimmillaan

Kuten jo mainitsin, niin videokuvauksessa (esimerkiksi lemmikkien kuvaus ja treenivideot) ja esimerkiksi blogikuvauksessa, kun tarkoituksena on kuvata esineitä ja tuotteita. Liikkuvien kohteiden still-kuvaukseen en kokenut, että kamera olisi tosi hyvä, mutta esimerkiksi potretteihin kyllä.

Minkälaisissa tilanteissa voisit kuvitella itse tarvitsevasi kyseistä laitteistoa ja sen ominaisuuksia?

Koti-, blogi- ja treenivideoiden sekä vlogien videokuvaamisessa. Matkoilla. Blogikuvien ottamiseen sekä monenlaiseen yleiskuvaukseen, poislukien liikkuvan kohteen kuvaaminen (kuten urheilukuvaus tai leikkivän koiran kuvaus tms).

Parasta

Edellä mainitsemani näppärä koko + video-ominaisuudet. Blogi- ja esinekuvauksessa rakastuin etenkin Leican 42.5-milliseen f/1.2-valovoimaiseen linssiin, joka piirtää todella upeaa kuvaa. Videokuvauksessa laajakulmazoomi oli kätevä ja se toimi hyvin myös sisätiloissa esimerkiksi kotona ja sillä pystyi kuvaamaan myös käsivaralta vlogeja siten, että oma pärstäkin näkyy kuvassa, jos haluaa jotain nimittäin kameralle/katsojille höpistä videoiden lomassa.

Välttävää

Ihan tajuttoman paljon ominaisuuksia ja hienouksia, joita ainakaan tavallinen harrastaja ei tarvitse tai ymmärrä niiden päälle. Kamera on tosi laadukas, mutta sanoisin, että sisältää vähän liian paljon ”hienouksia” tavalliselle harrastajalle ja nämä ”turhat” hienoudet vaan nostavat varmasti kameran hintaa. Toisaalta sellaiselle todella paljon teknisistä hienouksista tykkäävälle tämä kamera on varmasti ihan unelmakamera, samoin sellaiselle, joka haluaa, että kamerasta tosiaan löytyy ne kaikki uusimmat ominaisuudet ja on valmis maksamaan niistä. Itse en kokenut tarvetta hankkiutua jyvälle kaikesta mahdollisesta, mitä kamera olisikaan teknisesti mahdollistanut. Ammattivalokuvauskäyttöön en kyllä kameraa hankkisi.

-Milla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*

*