Voimajuomalla flunssa nurin!

Mihin valkosipulia käytetään?

Noh, me tungemme sitä Markun kanssa ainoastaan silloin tällöin jauhelihakastikkeen ja jonkin uunijuuresvuoan sekaan.

Entäs inkivääriä?

Sitä en ole koskaan edes ostanut kaupasta, mutta esimerkiksi yhdestä kiinalaisesta saatava kuha-inkivääriannos on huippuhyvää, ja muutenkin jos jossain on tullut törmättyä esim. inkivääriä sisältäviin maistiaisiin, niin olen tykännyt niistä aina paljon. Kerran maistoin jotain vihersmoothieta, jossa oli inkivääriä ja se oli ihan huippua!

En todellakaan ole mikään kokkailijatyyppi ja aniharvoin loihdin mitään keittiössä. En myöskään kauheasti ole perehtynyt minkään eri ruoka-aineiden ”saloihin” tai poppaskonsteihin, mutta nyt kun olen jo yli viikon kärsinyt ensin viisaudenhampaan tulehduksesta ja sitten sen jälkimainingeissa lievästä flunssasta, niin päätin eilen ostaa kaupasta valkosipulia ja inkivääriä ja hauduttaa niistä ”voimajuomaa” – josko sen voimalla sitä saisi vihdoin selätettyä tämän ärsyttävän vähän-muttei-kuitenkaan-kunnolla-kipeän olon ja löytäisi taas oman normaalin energisen ja iloisen itsensä!

Vähintäänkin sain jotain uutta hauskaa puuhaa mielen piristeeksi, sillä vaikka kunnon lepo tekeekin ajoittain hyvää niin kropalle kuin mielelle, niin nyt viikon tauon jälkeen tekisi kyllä jo kovasti mieli palata leuanveto- ja muscle up -treenien pariin.

Mutta ensin pöpöt ja paha henki veks!

Inkivääri on jo niin vekulin näköinen syötävä, että pelkästään ”parhaan” palasen valitseminen Prisman hyllystä oli oma missionsa. Se yksilö, johon päädyin, näyttää ihan korallilta.

Ja kaveriksi siis valkosipulia. Sainpa vielä ruusujakin <3

Paloittelin yhden kokonaisen valkosipulinkynnen sekä palan inkivääriä ihan pieneksi.

Kiehautin veden ja laitoin paloittelemani valkosipulin ja inkiväärin sellaiseen teesiivilään.

Siitä sitten vaan annetaan hautua ja maistelemaan!

Täytyy sanoa, että aika tujauksen sain tuosta ensimmäisestä annoksestani. Haudutin valkosipuli-inkivääriäni ehkä vähän turhan kauan, sillä juomasta tuli todella vahvaa. Kun illalla hipsin viereiselle liikuntasalille saunaan, niin veikkaan, että vein taloon – ja sinne saunaan – varmasti mukanani aikamoisen valkosipulintuoksun. Mutta hyvää se oli vahvanakin!

Nyt juon neljättä kupillista tätä voimajuomaani, joka on haudutettu edelleen niillä samolla eilen pilkkomillani sipulinkynnellä + inkiväärinpalalla. Arvioisin, että 2. ja 3. kuppi olivat parhaita, nyt alkaa olla jo vähän laimeampaa, mutta edelleen kyllä ihan hyvää. Eli kolmeen-neljään kuppiin siis riittää oikein hyvin yhdestä satsista :)

Illalla täytynee pilkkoa seuraava erä. Josko sitä huomenna olisi taas kunnossa, niin pääsisi loppuviikosta jälleen treenailemaan!

Ihanaa tiistai-iltaa kaikille <3

Kuvat on otettu Panasonicin Lumix GX8:lla ja 42,5 mm Leican linssillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*

*