9-kertainen Suomen mestari 8-kertaisen Suomen mestarin kyydissä ;) (video ralliautokyydistä)

Ei ollut kuulemma yhtä pelottavaa kuin rengasalastulo – nimittäin ralliauton kyydissä!

Päätin nimittäin yllättää Markun järjestämällä hänelle 27-vuotis synttärilahjaksi ralliautokyydityksen. Tämän yllätyksen järjestämisessä tosin meni tovi (Markun synttärit olivat huhtikuussa), koska piti löytää niin kuskille kuin meille sopiva ajankohta.

Myös pikkuveljeni sai samalla yhdistetyn synttäri- ja valmistujaislahjan (niin ikään ”vähän” myöhässä), ja riemukseni kumpikaan ei osannut aavistaakaan, mitä olin keksinyt!

Lähdimme yhtenä tiistai-iltapäivänä ajelemaan Helsingistä Inkooseen päin. Vasta kun kurvasimme syrjäiselle pienelle hiekkatielle, ja he näkivät, mitä oli vastassa, kuului hihkaisu ”ai me päästään ralliauton kyytiin”.

Eikä ihan kenen tahansa kyytiin, vaan kahdeksankertaisen Suomen mestarin Sebastian Lindholmin kyytiin. Ja hyvä niin, sillä ei sitä ihan kenen tahansa pelkääjän paikalla haluaisi istua, kun pientä ”mökkitietä” kaahataan 160 km/h vauhdilla.

Itse olen ollut ralliauton kyydissä aikaisemminkin. Kun olin skidi, niin isäni ajoi vielä rallia, ja hänen kyydissään olen ollut oman mökkimme läheisillä sorateillä. Yksi varhaisimmista muistoista, mikä minulla on, lieneekin juuri tuollainen rallihurjastelukokemus: muistan, miten istuin kyydissä ja mentiin KOVAA, enkä tajunnut pelätä ollenkaan (niin pienenä ei kai edes osannut vielä pelätä) ja muistan, miten menimme hyppyristä ja se tuntui hauskalta mahassa ja peppuni irtosi auton penkistä ja kolautin pääni johonkin ja se kaikki oli vaan suunnattoman hauskaa kaiken kaikkiaan.

Kuulemma se oli sellainen ralliauton turvakaari, johon pääni osui – olin nimittäin silloin vähän liian pieni ralliauton vöihin, eikä niitä saanut kovin kireälle. Ja kuulemma siinä hyppyrissä auto lensi jonkun 30 metriä eteenpäin, joten ei ihme, että vähän masussa tuntui! Äitini kuulemma seisoi tien reunassa katsomassa, ja kyllä näin aikuisena ihmettelen, että mammani koskaan päästi minua sellaisena pikkukakarana isäni kyytiin. Mutta kai ne vanhemmatkin on joskus olleet nuoria ja vähän hurjapäisempiä kuin nykyään, ha ha :D

Vanhemmalla iällä, joskus vähän yli kymmenen vuotiaana, olin sitten juurikin tuon Sebastian Lindholmin kyydissä. Muistan, että silloin jopa osasin vähän jännittää, mutta kun ”Basti” kysyi, mennäänkö kovaa, niin taisin vastata, että ”joo, täysillä”. Ainut, mitä muistan itse ajosta, on, että luminen tien penger vaan vilisi silmissä ja naamani oli sellaisessa idiootissa virneessä koko ajon ajan.

Juuri tuollaisen samanlaisen virneen pääsin nyt näkemään ilokseni Markun naamalla, kun kyydissä ollut GoPro ikuisti ajon:

On se vaan niin siistiä päästä tuollasen vekottimen ja kuskin kyytiin. Lindholmille kyseinen ajo on ihan sunnuntaiajelumeininkiä, ainakin siltä vaikutti, ja kyseisen 1,5 km suuntaansa olevan hiekkatien hän on ajanut päästä päähän tuhansia kertoja, joten varmaa kyytiä se toki oli. Mutta silti maallikolle aika hauska kokemus, joka tosin harmillisesti oli ohi jo muutamassa minuutissa.

Sebastian Lindholm porukoineen järjestää tuolla Inkoossa yrityksille asiakastilaisuuksia, joissa sitten pääsee kokemaan todellista vauhdin hurmaa. Ei kyllä hullumpi bisnes, ja aika lailla tuollainen once in a lifetime -kokemushan se ralliauton kyydissä oleminen onkin (ellei sitten ole hullua rallikuskipappaa).

Jopa pikkuveljelle taisi iskeä hienoinen hätä, ja häntä kuvannut GoPro paljasti aika vakavan naaman, mutta kyllä muutaman kurvin jälkeen levisi virne sillekin naamalle, ha!

Ja se virne on kyllä parhaita mahdollisia lahjoja, mitä voi antaa ja saada. Mitä muuta sitä nimittäin antaisi lahjaksi ihmiselle, jolla oikeasti on jo kaikki, mitä tarvitsee kuin huippukokemuksia ja elämyksiä – ja hymyn.

Ja pääsinpä taas itsekin samalla ralliauton kyytiin, kun olihan se ihan ”pakko”, kun kerran oli tilaisuus :)

Ps. Etsitkö valokuvaajaa ikuistamaan sinut, läheisesi, hääsi, jonkun tapahtuman, yrityksesi tms.? Tutustu minun, Millan valokuvausportfolioon ja kuvauspalveluihin osoitteessa www.voimafoto.fi

Ja tiesitkö, että järjestämme Markun kanssa liikuntakursseja, kuten rengasvoima- ja kehonpainoharjoittelukursseja – kurkkaa lisätietoa ja ilmoittaudu mukaan täällä. Tarjoamme myös kursseja ryhmille ja yrityksille (tiedustelut: milla(at)voimavahtila.fi)

Voimaputiikistamme voit ostaa mm. puisia suomalaisia voimistelurenkaita sekä Dream Ringsejä. Treenivinkkisivultamme taas voit poimia vinkkejä ja inspiraatiota liikkumiseen!

Niin ja muistahan seurata meitä facessa ja Instagramissa :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*

*