Leuanvetokuulumisia

Miten olis pienen leuanvetopäivityksen aika? Todellakin!

Leuanvetohaasteeni ja siis leuanvetoharrastukseni alusta on nyt yli kolme vuotta aikaa. Vaikken joka päivä enää leuanvedosta mölyä, into ei todellakaan ole laantunut, vaan harrastus on juurtunut luonnolliseksi osaksi arkeani. Suorastaan hullua, miten en tosiaan kyllästy siihen touhuun!

Isoin syy tähän lienee se, että edelleenkin on vaan niin mahtavaa tuntea itsensä fyysisesti vahvaksi tai ainakin vahvemmaksi kuin silloin joskus ennen. Koen, että saan leuanvedosta ja treenaamisesta ylipäätänsä hyvää oloa ja voimaa kaikkeen muuhunkin tekemiseen. Lisäksi kisaaminen on todella hauskaa, koska muut lajin harrastajat ovat huippuporukkaa, ja onhan se aika kivaa yrittää rikkoa omia ennätyksiä. Ja jos ei ennätystä, niin oma sen hetkinen paras suoritus :)

Keväällä ylitin lisäpainoleuanvedon SM:eissä itseni, kun vedin 28 kiloa. Sen jälkeen olen läpi kesän treenaillut aika rennosti keskimäärin pari kertaa viikossa. Pääasiassa olen edelleen tehnyt maksimivoimaa ja vähän perusvoimaakin. Leukojen lisäksi olen yrittänyt kehittää myös vähän rintapuolta tekemällä muun muassa dippejä. Muscle up -projektini odottaa edelleen kunnon innostuksen heräämistä…

Nyt lauantaina ovat vuorossa syksyn ensimmäiset toistokisat, Suomen Cup Huittisissa. Aloitin niihin treenaamisen viime perjantaina, haha! Tämä kertokoot jotain siitä rentoudesta, millä tähän touhuun suhtaudun, vaikka lähden kyllä lauantain kisoihin ihan tosissani. Ja itse asiassa oli tietoinen päätös, että aloitan varsinaisen toistotreenini vasta näiden kisojen jälkeen ja alan valmistautumaan marraskuisiin toistoleuanvedon SM:eihin, jotka ovat tämän vuoden päätavoitteeni.

Tulevan viikonlopun kisat menkööt sellaisena alkutestauksena sekä harjoituskilpailuna. Toistokisojen tekniikka ja se, että saa kaikki toistot tehtyä hyväksytysti, vaatii nimittäin aina vähän totuttelua ja hiomista. Jos saan lauantaina tehtyä kaikki toistot kisasääntöjen raameissa puhtaasti, olen tosi iloinen. Lisäksi testaan nyt vähän erilaista kisavalmistautumista, ja katsotaan, miten käy. Lisäksi lähden sinne tietty pitämään hauskaa ja jännittämään vatsani kipeäksi :)

Mutta takaisin viime perjantaihin. Silloin ei ollut mikään kauhean hyvä fiilis treeneissä, mutta vedin kuitenkin 24 toistoa joustoa antavalla rekkitangolla. Se ei ole hullummin, koska kaikkien aikojen toistoennätyksenihän on 25 toistoa, jonka tein 2015 SM:eissä. Ja itse asiassa kesän aikana, kun pariin kertaan kokeilin toistomaksimia, vedin kerran sen 25 ja kerran 24. Se on aika hyvin, sillä alla ei tosiaan ole vielä yhtään varsinaista toistotreeniä, vaan pelkkää maksimivoimaa harjoittelemalla olen nyt tällaisessa lähtötilanteessa!

Rekkitanko on toki siitä harhaanjohtava tanko, että se tosiaan vähän joustaa ja siitä ehkä saa siten jonkunlaista hyötyä noihin toistoihin. Toisaalta siinä on hyvä harjoitella oikeaa vetotekniikkaa, ja lisäksi joustoa antava tanko kenties on parempi nivelille, jotka joutuvat riuhtovassa toistoleuanvedossa koetukselle. Luultavasti aion siis koko syksyn treenailla toistoja pääosin rekkitangolla.

Perjantaina tein toistomaksimin päälle vielä kaksi rundia toistoja, niin että muodostui sarjat 24 + 12 + 11. Sen jälkeen tein paksulla vastuskuminauhalla sarjat 26 + 10 + 10.

Tuntui, että lihakset eivät väsyneet, mutta oma kuntoni vaan loppui kesken sarjojen. Olin ihan loppu noiden vetojen jälkeen, mutta ähelsin kuitenkin päälle vielä maksimitreeninkin. En saanut vedettyä edes 20 kiloa, joka yleensä menee ihan aina vaikka olisi kuinka raskas treeni alla ja kuinka voimaton olo. Vedin sitten ykkösiä 15 kilolla muutaman rundin, ja nekin nousivat vain juuri ja juuri :D

Viime lauantain hääkuvauskeikalla käsivarret olivat aika hellänä, ja etenkin kyynärniveltä ympäröivät lihakset olivat aika kipeät. Sitä jatkui maanantainakin, jolloin olin ajatellut tehdä vielä yhden kisoihin valmistavan toistotreenin. Olin vähän, että apua ja jaksankohan vetää edes 15 leukaa, mutta olin huojentunut, kun meni siinäkin tilanteessa kuitenkin 22. Siihen päälle tein vielä vastuskuminauhan avulla sarjat 30 ja 18+12. Tällä kertaa tein maksimivoiman jo treenin alkuun ennen toistoja, niin jaksoin vetää ykkösiä sillä 20 kilolla.

Tässä on video noiden kahden treenin toisto-osuuksista – käytännössä siis kahdeksan minuutin video siitä, miten vaan vedän leukoja toisen perään :D

 

Nyt torstaina tein vielä pienen maksimitreenin, koska haluan kokeilla, josko se auttaisi lihaksiani olemaan skarppina lauantaina. Maksimivoiman kun ei pitäisi syödä toistovoimaa, kunhan ei treenaa liian raskaasti. Katsotaan, millainen fiilis on sitten lauantaina.

Vahvaa viikonloppua kaikille muillekin! Lauantai-iltana korkkaan sitten skumpan kisojen kunniaksi! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*

*