Luukku #22 – leuanveto + sivuttaissuuntainen liike & pistoolikyykky

Luukussa #22 kannustetaan kokeilemaan sellaista tavallaan staattista leuanvetoa, jossa ei liikuta vertikaalisessa suunnassa, mutta sen sijaan sivuttaissuunnassa.

Tällaisella leuanvedolla pystyy erityisesti vahvistamaan leuanvedon heikointa vaihetta.

Kun nimittäin vedät leukoja ihan väsymykseen asti, niin tyssääkö viimeinen leuanveto aina johonkin tiettyyn kohtaan? Eikun vaan siis vahvistamaan nyt just sitä kohtaa!

Muista taas alkulämmittely, josta toivottavasti onkin jo muodostunut niin itsestään selvä rutiini, ettei siitä tarvitsis enää edes muistuttaa.

Jos haluaa vahvistaa jotain leuanvedon vaihetta erityisen tehokkaasti, niin lisäpainot vaan mukaan kehiin.

Vinkkinä, että ihan joulukuun alussa, kalenterin #2-luukussa, esiteltiin ns. aktiivinen roikkuminen, jonka avulla voi vahvistaa lapatukea ja leuanvedon alkuvaihetta. Sitäkin kannattaa yhä harrastaa, ja se liike sopii hyvin tämän tänpäiväisen liikkeen yhteyteen. Kokeile myös sitä lisäpainoilla!

Vihjeenä, että tähän lapatuki/leuanvedon alkuvaihe -liikkeeseen voi heittää aika rutkastikin lisäpainoa kehiin – Markku tossa yhtenä päivänä teki niitä 10 toiston sarjoissa 85 kilon lisäpainot lanteillaan! Eihän se olekaan kuin parikymmentä kiloa enemmän kuin mitä mies itse painaa…

Eli jos isot painot innostaa, niin siitä vaan kokeilemaan!

”Staattinen” leuanveto, jossa liikutaan puolelta toiselle

Rengasjumppakalenteri – pistoolikyykky

Pistoolikyykky on melko haastava, mutta sen myötä myös tehokas jalkatreeniliike, johon vastukseksi riittää hyvin oman kehon paino. Pistoolikyykky puree etenkin etureisiin ja pakaroihin.

Markun neuvot:

”Vie toinen jalka suorana eteenpäin ja kyykkää yhdellä jalalla niin alas kuin pääset ja sieltä ylös. Ota renkaasta tukea sen verran kuin on tarvetta.”

Viime hetken joululahjavinkki

Jos sinulla on vielä aukkoja pukinkontissa ja viime hetken paniikki lahjojen kanssa, niin miten olisi, jos yllättäisit läheisen tai ystävän liikunnallisella lahjakortilla? Lue lisää täältä: Viime hetken lahjavinkki – liikuntakurssilahjakortti pukinkonttiin

Keskiviikkona taas jatketaan seuraavalla luukulla – ja samalla toiseksi viimeisellä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*

*