Luukku #23 – yhden käden leuanveto & yläkropan venyttely renkailla

Aatonaattona luukusta paljastuu yhden käden leuanveto. Ja koska nyt ollaan koko kuukausi treenattu, niin sehän onnistuu meistä jokaiselta ihan leikiten…

Tai no ehkä ei kuitenkaan. Saa olla aika teräsmies tai -nainen, jotta pystyy vetämään leuan yhdellä kädellä. Mutta ei huolta, koska sitäkin voi tehdä niin, että avustaa jaloilla tai kaveri auttaa.

Miksi sitten pitäisi vetää avustetusti yhden käden leukoja sen sijaan, että tekisi vaan omin voimin puhtaita kahden käden leukoja?

No esimerkiksi siksi, että jos leuanveto kahdella kädellä sujuu jo hyvin, et pysty ilman lisäpainoja tekemään leukoja enää siten, että saat kohdistettua lihaksiisi maksimaalista kuormitusta. Mutta kun teetkin leukoja yhdellä kädellä, saat harjoitettua lihaksiasi taas maksimikuormalla ja ihan vaan oman kehon painoa hyödyntäen. Kätevää, eikö?

Lisäksi yhdellä kädellä leukaa vedettäessä leuan saa tehtyä isommalla liikelaajuudella, sillä yhden käden leuanveto lähtee alavaiheessa ikään kuin syvemmältä roikkumisasennosta kuin kahden käden leuka.


Muista taas alkuverryttely ja olkapään lämmittely (katso luukku #2).

Yhden käden leuanvedon lisäksi kannattaa muuten kokeilla myös ihan vaan yhdellä kädellä roikkumista. Se venyttää selkää ja kylkiä todella tehokkaasti ja eri tavoin kuin kahden käden varassa roikkuminen.

Lisäksi yhden käden roikunnassa joutuu kontrolloimaan olkapäätä, jottei kroppa lähtisi kääntyilemään eri suuntiin roikkuessa. Toisaalta yhden käden roikunnassa voi toki myös tietoisesti kiertää kroppaa eri suuntiin ja sillä tavoin treenata olkapäätä ja sen hallintaa.

Tässä vielä inspiraatioksi näyte rengasmiehen parista puhtaasta yhden käden leuasta – eli kyllä niiden tekeminen on ihan mahdollista ilman avustustakin!

 

Rengasjumppa – yläkropan venyttely

Renkaat ovat ihan paras väline paitsi koko kehonhallinnan & yläkropan lihaskunnon ja -voiman kehittämiseen, niin myös yläkropan venyttelyyn. Tässä Markun vinkit kahteen rengasvenyttelyliikkeeseen.

1. Rintalihaksen venyttely

”Säädä renkaat noin navan korkeudelle. Taita lantiosi noin 90 asteen kulmaan, vie kädet suorina kapealla eteen ja painele hartioita alas. Asteittain vie käsiä leveämmälle, sivulle ja takaviistoon ja joka kohdasta painele hartioita alaspäin. Näin pystyt venyttelemään rintalihaksen sen koko liikelaajuudelta.”

2. Selkä-kylki-vatsa -venyttely

”Säädä yksi rengas sellaiselle korkeudelle, että siinä roikkuessasi takapuolesi ei aivan osu lattiaan/maahan. Ojenna molemmat jalat eteen ja kääntyile siitä kyljellesi sekä vatsan puolelle ja takaisin. Toista sama toiselle puolelle. Pidä pää käsien välissä. Tekee gutaa etenkin kyljelle ja selälle!”

Nyt viimeiset joululahjat pakettiin, kinkku uuniin ja kohti huomista – silloin vetäistään aaton kunniaksi kalenterin viimeiset leuanvedot ja rengasjumpat ennen joulunviettoon siirtymistä!

Ps. Tervetuloa mukaan Voima-Vahtilan kinkunsulatuskurssille sunnuntaina 27.12.! Lue lisää tämän linkin takaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*

*