Markku on taas rikki (kiitos telineiden turvallisuuden laiminlyönnin)

Markun olkapää on jälleen rikki. Tällä kertaa asia ei edes millään lailla ole hänen omaa syytään (jos nyt voi sanoa, että vammat koskaan ovat urheilijan omaa syytä, jos pyrkii treenaamaan mahdollisimman fiksusti niissä puitteissa ja sillä kropalla, jotka itselle on suotu).

Tällä kertaa kiittäminen on sitä, että voimistelurengas putosi katosta kesken treenin. Tällaista ei pitäisi voida sattua, sillä pitäisi olla itsestään selvää, että telinevoimistelusalin turvallisuudesta pidetään hyvää huolta ja telineet tarkistetaan ja huolletaan säännöllisin väliajoin. Vaan sitäpä ei oltu tehty. Telineet ovat Helsingin kaupungin, joten huolto on heidän vastuullaan.

Syyttely ei tässä tilanteessa kuitenkaan auta mitään (mutta odotamme edelleen toiveikkaana jotain noteerausta jostain hieman ylemmältä taholta Helsingin kaupungilta/Liikuntavirastolta – mielenkiintoista nähdä, kuuluuko sellaista koskaan). Mikään ei myöskään korvaa sitä, että Markun urheilu-ura on taas katkolla ajan X, ja pahimmillaan tästä aiheutui Markun koko urheilu-uran jatkoa varjostava vamma. Mielestämme on kuitenkin tärkeää tuoda esille, mitä tapahtui, koska toivon mukaan tästä otetaan oppia ja telinevoimistelusalien turvallisuuteen ja huoltoon kiinnitetään jatkossa entistä enemmän huomiota. Näin ei saa enää käydä Markulle tai kenellekään muulle.

Lisäksi tuntuu, että monesti urheilijoita syyllistetään siitä, että he aiheuttavat itse omat vammansa. Kyllä, huippu-urheilija ottaa tietoisen riskin, kun ylipäätään urheilee, mutta kaikki ei silti ole itsestä kiinni tässäkään asiassa, kuten se ei ole elämässä ylipäätänsäkään.

Markku kävi viime keskiviikkona magneettikuvauksessa, ja selvisi, että vasemman olkapään supraspinatus-jänne on onnettomuuden takia revennyt. Kyseessä on siis se sama jänne, joka viime syksynä leikattiin, ja nyt se repesi. Olkapää oli kuntoutunut viime leikkauksesta erittäin hyvin, mutta ei kestänyt tapaturman aiheuttamaa rajua rykäisyä, vaikka se normaalia treenaamista jo kestikin. Voi hyvin olla, että sama vamma olisi aiheutunut, vaikkei viime syksyn leikkausta edes olisi ollut siinä taustalla.

Markku luultavasti yrittää nyt ensin kuntouttaa olkapäätä ja katsoa, josko se lähtisi sillä paranemaan. Leikkausaika on kuitenkin varattuna kuukauden päähän, sillä jos kuntoutus ei onnistu, ei auta kuin leikata olkapää jälleen. Toivottavasti tähän ei päädytä, koska olkapään sörkkimisessä veitsellä on aina omat riskinsä, kuten toki kaikissa leikkauksissa, mutta olkapään kohdalla kyse on vieläpä tosi monimutkaisesta nivelestä.

Markku kuitenkin suhtautui taas tapahtuneeseen tajuttoman positiivisesti. Hän jo suunnitteli heti seuraavana päivänä tulevaa come backiään. Ihan sama, montako kertaa häntä ”potkitaan päähän”, niin ylös kyllä noustaan!

Ja jääpähän meille enemmän aikaa touhuta yhdessä, kun Markku ei nyt vaihteeksi voi treenata kunnolla tai osallistua tulevana kisakautena yksiinkään kilpailuihin. Keksimme siis jotain muuta kivaa, ja Markku pääsee taas viilaamaan omia kuntoutustaitojaan.

Ja onhan se niin, että vastoinkäymiset kasvattavat eniten. Onhan tämä toki myös pientä siihen nähden, että olisi voinut sattua jotain todella pahaa. Meillä on kuitenkin kaikki tosi hyvin ja kaikki elämän tärkeimmät asiat kunnossa.

On ehkä vaikea hymyillä, kun vituttaa, mutta kun siihen kykenee, niin on aika voittaja fiilis! Eteenpäin siis mennään :)

Tämän postauksen kuvat on otettu viime kesänä meidän mökkitreenitelineellämme, jonka Markku on tehnyt. Toivottavasti päästään vielä tänäkin kesänä sinne yhdessä treenailemaan ja kuvailemaan vlogimateriaalia sun muuta. Helsingissäkin on uusia hienoja ulkotreenimestoja, kuten telineet Löylyn vieressä, ja niitäkin olisi siistiä päästä joskus kokeilemaan, jos vaan olisi ukko yhtenä palasena!

Suunnittelemamme uudet riippusilta-rengasvideot sun muut siistit jutut saattavat kyllä taas jäädä tänäkin kesänä kuvaamatta. Toivotaan, että Markku kuntoutuisi tästä ikävästä sattumuksesta kuitenkin supervauhtia ja pääsisikin kuntoon jo ihan parissa kuukaudessa :)

Lue myös:

Urheilijan vakuutuksista ja vastuun ottamisesta

Olkapääkuntoutusprojektin eteneminen & treenivideo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*

*