Mekkomaanantai XVI – trikoomukavuutta lomalle & työkeikoille

Viime marraskuun Krabin (Thaimaa) reissullamme hamstrasin itselleni kourallisen halpoja trikoomekkoja eri väreissä.

Ensinnäkin ne ovat tajuttoman mukavia ja tulivat tarpeeseen heti siellä lomareissulla. Kun koko kroppa on hiki-hiekka-suola-aurinkorasvakerroksen peittämä ja olo nihkeä ja kuumuudessa turvonnut, ei tee mieli laittaa ylleen mitään kovin kireitä vaatteita, vaan paras vaihtoehto ovat uimapuvun/bikinien/bikinialaosan päälle heitetettävä trikoomekko. Lisäksi trikoomekot toimivat lomalla myös hyvinä yöpaitoina, kuten myös tietty kotonakin.

Toiseksi ne olivat niin halpoja, ettei harmita, jos sellainen vähän likaantuu tai nuhjaantuu loman aikana, sillä eihän lomalla ole hauskaa, jos joutuu liikaa varomaan vaatteitaan. Silti erityisesti lomareissuilla on ihanaa kuitenkin pukeutua kivan näköisiin vaatteisiin, koska se nyt vaan kuuluu lomailun iloihin, ja lomalla sitä tulee otettua aina erityisen paljon kuviakin, joissa vaatteet pääsevät näkyville.

Ja kolmanneksi – ja juuri kahdesta edellisestä kohdasta johtuen – nuo edulliset trikoomekot toimivat minulla myös loistavina työasuina! Esimerkiksi hää- tai juhlakuvauskeikoilla on tärkeää, että pukeudun siististi ja juhlavasti, mutta toisaalta asuni täytyy olla myös sellainen, että voin huoletta kykkiä maassa polvillani tai jopa vatsallani, kun haen hyviä kuvakulmia. Ei ole kivaa, jos joutuu harmittelemaan kalliiden vaatteiden likaantumista tai repeämistä ja toisaalta ei myöskään ole mukavaa vetää jopa 12-tunnin kuvausmaratonia kiristävissä/epämukavissa vaatteissa.

Yhdistämällä trikoomekon paksuihin sukkahousuihin (ettei ole vilautteluvaaraa), olkapäät peittävään neuleeseen/boleroon, mukaviin ja siisteihin kenkiin sekä juhlavaan kampaukseen ja koruihin, on kuvaajalookini aika täydellinen: olen siisti ja juhlava, mutta pystyn mennä porhaltamaan ihan miten vain. Sellaisessa asussa tunne itseni ihan supernaiseksi – eikun superkuvaajaksi! Kunhan kesän hääkuvaussesonki tästä lähenee, voisin tehdä oman bloginsa myös hääkuvausasustani :)

Hommasin tosiaan näitä trikoomekkoja useampia. Vaatevarastostani löytyy nyt kaksi hieman eri mallista tällaista sinivalkoista mekkoa, yksi musta-valkoinen, yksi turkoosinkirjava, yksi lilankirjava, yksi kulta-pinkki sekä yksi suklaanruskea-turkoosi mekko. Katsotaan, jos niistä joku vielä jossain vaiheessa vilahtelee täällä blogissakin… (ainakin lila on jo vilahtanutkin!) Ja lisäksi ajattelin jossain vaiheessa esitellä bikineitäni. Olen NIIIN rakastunut sellaisiin 50-luvun tyylisiin korkeavyötäröisiin bikineihin sekä vintagehenkisiin uimapukuihin… Niitä(kin) on kertynyt kokoelmiini jo puolisen tusinaa, ja paria uusinta en ole päässyt vielä edes käyttämään, koska ne eivät ehtineet saapua postitse perille ennen tuota syksyn Krabin matkaamme ja sen jälkeen emme olekaan helteitä nähneet. Kesää odotellessa siis <3

Ihanaa maanantai-iltaa! Itse suuntaan nyt saunatonttuilemaan…

Ps. Katso myös viime viikon videoni, jolla esittelen mekkojani ja sitä, miten säilytän niitä siten, että niistä on minulle päivittäin (silmän)iloa :)

Löydät kaikki mekkomaanantai-sarjani tähänastiset postaukset täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*

*