Nikon Canon-kuvaajan kädessä: D750 -rungon + kiinteiden linssien arvostelu

Rajala Ambassador -projekti on nyt edennyt jo ohi kolmannenkin vaiheen eli toisin sanoen on aika julkaista kolmas kamera-arvosteluni!

Tähän mennessä testissä ovat olleet Panasonic Lumix DMC-GX8, Olympus OM-D E-M5 Mark II sekä uusimpana Nikon D750 ja kaikkiin linssi tai pari. Seuraavaksi saanemme testiin sitten Sonyn kaluston, ja seuraava Ambassador-osakilpailu käydään heinäkuun lopussa Turussa ja luvassa on tällä kertaa vähän liikunnallisempaa kuvaustehtävää, jippii…

Mutta nyt siihen Nikonin arvosteluun. Jos haluat lukea Nikoniin liittyviä blogejani, niin tässä on linkki muutamiin:

Kiinteiden linssien lumoa, Canon vs. Nikon & pari kuvausvinkkiä

Mikä valokuvauksessa on parasta & tärkein kuvausvinkki

Miten nappaat nallefoton?

Kaikki Nikoniin liittyvät blogitekstini löydät tämän linkin takaa.

Arvostelu: Nikon D750 -runko + Nikkor AF-S 105mm f/2.8G VR Micro -objektiivi + Nikkor AF-S 35mm f/1.8G ED -objektiivi

4 Käytettävyys ja tuntuma
5 Kuvanlaatu
3 Hämäräkuvaus (Video/Still)
3 Liikkuvan kohteen kuvaus
4 Helppokäyttöisyys ja ominaisuuksien haltuun otto
 Yhteensopivuus, applikaatiot, tiedonsiirto jne.

Yleisfiilis ja kuvauskokemus

Tämä oli ehdottomasti tähänastisista testikameroista näin ammattikuvaajan näkökulmasta paras kamera! Kyseessä on jo ammattimaisempi järkkäri, johon saimme vieläpä laadukkaat kiinteät linssit. Tykkäsin tosi paljon etenkin juuri noista valovoimaisista linsseistä, jotka vielä toimivat hyvin parina.

Lisäksi oli hauskaa näin Canonilla aina kuvanneena päästä vihdoin kuvaamaan Nikonillakin. En voi suoraan verrata merkkejä, sillä itselläni ei ensinnäkin ole kauheasti kokemusta kiinteistä linsseistä, niin siten oli vaikea verrata runkoja, kun käytti ihan erilaisia linssejä. Lisäksi tämä Nikonin runko ei ole ihan samaa laatu-hintaluokkaa kuin Canonin 5D mark III, joita minulla on, mutta kyllä sanoisin, että tosi hyvä hintaluokassaan tämä Nikonin runko on. Tykkäsin, vaikken toki omaa kalustoani silti lähdekään vaihtamaan Canonista Nikoniin, sillä se tulisi kalliiksi.

Minkälaisissa tilanteissa kamera on parhaimmillaan?

Kamera toimii kyllä ihan kaikenlaisessa kuvauksessa, mutta linssi pitää tietysti valita käyttötarkoituksen mukaan. Mutta kaikessa yleiskuvauksessa noilla linsseillä pärjäsi hyvin, ja makro-linssi toimi tietysti erityisen hyvin makrokuvauksessa, kuten toisaalta erityishyvin myös esim. henkilökuvauksessa. Luonto- ja urheilukuvaukseen pidemmät linssit olisivat tarpeen. Myös kalustolla saatava video oli erittäin laadukasta.

Minkälaisissa tilanteissa voisit kuvitella itse tarvitsevasi kyseistä laitteistoa ja sen ominaisuuksia?

Monenlaisessa yleis-, blogi- ja luontokuvauksessa. Nuo kiinteät linssit toimivat tosi hyvin myös juhla-, tapahtuma- ja henkilökuvauksessa.

Toisaalta jos vertaa kameraa näihin aiempiin testikameroihin, se ei toimisi minulle millään lailla kakkoskamerana. Tämä Nikon on kuitenkin sen verran iso ja verrattavissa omaan Canonin kalustooni, ettei se sen suhteen toimisi kivana vapaa-ajan kamerana/lomamatkakamerana.

Itselleni isoin anti oli päästä ylipäätänsä kokeilemaan Nikonia ja toteamaan sekin hyväksi merkiksi, ja lisäksi oli arvokasta saada kokemusta noista kiinteistä linsseistä, niin nyt osaan paremmalla kokemuksella hankkia itselleni sellaisia.

Parasta

Se juurikin, että minä Canon-kuvaajana pääsin kokeilemaan Nikonia ja pääsin ihastumaan noihin kiinteisiin linsseihin. Sellaisilla aion ehdottomasti seuraavaksi lähteä täydentämään omaa kalustoani.

Välttävää

Tarkennus – se ei pelannut esimerkiksi yhtä hyvin kuin Canonin 5D mark III:ssani. En tiedä, oliko se kiinni rungosta vai linsseistä… Mutta en tuolla kalustolla olisi lähtenyt kuvaamaan työkeikoilleni urheilu- tai liikuntatapahtumiin. Juhlakuvia kylläkin otin.

Lue ihmeessä myös muiden Ambassadorien arvostelut tästä samaisesta kamerasta. On hauskaa, miten me kaikki kiinnitämme samoissa kalustoissa huomiota eri asioihin ja tykkäämme ihan eri kameroista. Mutta niinhän se meneekin, että kaikki nämä meillä testikäytössä olleet kamerat ovat olleet todella hyviä ja laadukkaita, mutta totuus on, että eri käyttäjille sopivat erilaiset kalustot.

Omat mieltymykset ja se, mihin kameraa käyttää ratkaisevat sen, mikä on juuri sinulle ”paras” kamera. Sen myötä kannattaa ehdottomasti lukea eri ihmisten arvosteluja ja kokemuksia eri kameroista, sillä mitään yhtä absoluuttista totuutta ei valokuvausasioissa ole!

Mukavaa ja inpiraationtäyteistä loppuviikkoa kaikille!

Ps. Tiesitkö, että järjestämme liikuntakursseja, kuten rengasvoima- ja kehonpainoharjoittelukursseja – kurkkaa lisätietoa ja ilmoittaudu mukaan täällä. Tarjoamme myös kursseja ryhmille ja yrityksille (tiedustelut: milla(at)voimavahtila.fi)

Voimaputiikistamme voit ostaa mm. puisia suomalaisia voimistelurenkaita sekä Dream Ringsejä. Treenivinkkisivultamme taas voit poimia vinkkejä ja inspiraatiota liikkumiseen!

t. Milla & Markku

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*

*