Olkapääkuntoutusprojektin eteneminen & treenivideo

Tuntuu, että Markun treenit on olleet syksystä 2016 asti yhtä olkapääkuntoutusta (ensin se oikean olkapään AC-nivelvamma, sitten viime syksyn vasemman olkapään leikkaus, jossa klippailtiin hauiksen pitkää päätä ja supraspinatusta). Tunnelin päässä näkyy onneksi aina valoa tai siihen urheilijan täytyy ainakin uskoa – ja se usko ja taistelutahtohan nimenomaan tekee tyypistä urheilijan!

Siitä Markun viime syksyisestä vasemman olkapään leikkauksesta on kulunut nyt neljä ja puoli kuukautta. Tällä hetkellä rengasmiehen treenit koostuvat enimmäkseen olkapäiden venyttelystä ja olkapäitä huoltavista sekä kuntouttavista harjoitteista.

Antaa Markun kertoa itse kuulumisia:

”Kaksi viikkoa olen nyt pystynyt kuminauhajumppien ja pikkupainoilla tehtävien kuntoutusliikkeiden lisäksi tekemään myös peruskestävyysvoimaa elikkäs 20 toiston sarjoilla noita alla olevalla videolla näkyviä ´perusvoimaliikkeitä´. Tämän viikon treenaan vielä tällä kaavalla ja ensi viikosta alan sitten tekemään perusvoimaa 10-12 toiston sarjoilla.

Vielä on tosi paljon juttuja, mitä olkapää ei kestä, ja ajoittain se kipeytyy, mutta kuitenkin treenit menevät joka kerta eteenpäin. Yllättävän paljon on kuitenkin sellaista, mitä pystyn jo tässä vaiheessa tekemään, kuten leukoja, dippejä, ristiä Dream Ringseilla, käsilläseisontoja ja varovaista heilumista renkailla.

Aiemmasta vuoden 2011 leikkauksesta toipuessani en vielä kuuden kuukauden kohdalla pystynyt edes roikkumaan, ja täydessä tikissä olin vasta vuoden kohdalla. Tänä vuonna pitäisi olla täydessä iskussa toukokuussa EM-karsintojen ja SM-kisojen merkeissä eli kahdeksan kuukauden päästä leikkauksesta. Vielä on reilut kolme kuukautta aikaa saada olkapää ja ukko kisakondikseen.”

– Markku –

Lue myös:

Rengasmiestä mä katsastan, aion saada leiman….

Rengasmiehen Via Dolorosa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*

*