Voimatreeniä auringossa & kesälaitumelle kirmaamista

Ihana kevät. Eikun kesä!

The #beauty of #nature ❤ #flower #spring #summer #skandinavia #finland

Kuva, jonka Milla Vahtila & Markku Vahtila (@voimavahtila) julkaisi

 

Kesältä ainakin on näinä viimeisimpinä päivinä tuntunut. Alkuviikosta olin vielä epäluuloinen, enkä suostunut menemään ulos ilman takkia tai huivia kaulani lämmikkeenä.

Mutta eilen ja tänään antauduin: kesä ei ehkä vielä ole täällä jäädäkseen, mutta nyt toistaiseksi aion täysin siemauksin nauttia näistä keleistä ja tehkää niin te muutkin!

Tänään kaiken utopistisuuden kruunasi se, kun lähdin lenkille miniäkin mineimmissä treenishortseissa – ja silti tuli kuuma!

 

Can this be true? Sääret paljaina lenkillä! ❤☀ #minishorts #minishortsit #lenkkeily #helsinki #finland #ulkoilu #kesä #juoksu #liikunta #summer

 

Kuva, jonka Milla Vahtila & Markku Vahtila (@voimavahtila) julkaisi

Näillä säillä ei kyllä tee laisinkaan mieli mennä salille homehtumaan ja onneksi ei tarvitsekaan, koska on olemassa sellaisia huippujuttuja kuin lenkkeily, kehonpainoharjoittelu ja voimistelurenkaat. Lisäksi Markku senkun ravaa kisareissulta toiselle jo seitsemättä viikonloppua putkeen, joten ei ole kauheasti yhteistä aikaa mennä treenaamaan voimistelusalillekaan…

Olen sen sijaan käyttänyt tilaisuuden hyväkseni ja jättänyt leuanveto- ja voimailutreenit vähän vähemmälle ja sen sijaan lenkkeillyt enemmän. Välillä tekee nimittäin ihan hyvää niin henkisesti kuin fyysisesti pitää taukoa treeneistä tai vähintäänkin vähän muuttaa treenirytmitystään ja treenien sisältöä.

Lisäksi kesän tullen aion joka tapauksessa jättää varsinaiset salitreenit ihan minimiin ja treenata mahdollisimman paljon ulkona! Edessä on muun muassa paljon mökkeilyä, ja Pirkanmaan mökillemme olemmekin rakentaneet hienon treenitelineen rungon, jonka tänä kesänä viimeistelemme valmiiksi. Siitä löytyy sitten valmiina mm. useita rengaspaikkoja, leuanvetotankoja, puolapuut, apinatikkaat sekä dippipaikka. Kun mukaan pakettiin lisää vielä 50 kilon levytankosetin sekä Dream Ringsit, niin mitä muuta sitä treenaava ihminen enää tarvitseekaan?

Kuusamon mökillämme on niin ikään leuanvetotanko venevajassa, mutta todellisuudessahan pelkillä voimistelurenkailla pärjäämme sielläkin. Ne otamme mukaan myös, kun lähdemme kiertämään Karhunkierrosta sekä lomareissulle Britteihin juhannuksen tienoilla. Voimistelurenkaat yhdistettynä kehonpainoharjoitteluun kun ovat kaikki tarpeellinen, mitä kovaan voimaharjoitteluun nimittäin tarvitsee!

All you nees is… gymnastic rings!

Tällä viikolla olen treenaillut seuraavasti:

Maanantaina oli lepo, mitä nyt kuljin Jopolla sellaiset vajaa 20 km, mutta se mei hyötyliikunnan piikkiin.

Tiistaina olin ensin juoksulenkillä, joka sisälsi myös mäkitreeniä: perus mäkijuoksua vaihtelevalla temmolla + muutama rundi askelkyykkykävelyä Simba sylissä:

Tähän päälle olin vielä vähän rengasjumppailemassa ulkona ja tein muun muassa dippejä, kehonpainosoutua & punnerruksia (kuvat alla). Lisäksi tein vastuskuminauhojen avulla pakaratreenijuttuja. Niistä on luvassa oma blogipostauksensa jossain vaiheessa!

Markku hengaili mukana seurana ja muun muassa luki vähän tenttiin siinä samalla. Niin ja tietysti räpsi minusta muutaman kuvan :) Nämä seuraavat kuvat on muuten otettu Rajala Ambassador -kisan myötä testikäyttössäni olevalla Olympuksen OM-D E-M5 Mark II -järkkärillä. Joo, ihan ok jälkeä, mutta vaikka kuinka olen yrittänyt ”tutustua” tuohon kameraan, niin en vaan jotenkin yhtään tykkää siitä…

Ensinnäkin en pidä kameran järjestelmän ja asetusten logiikasta ja toiseksi kuvatkaan eivät jotenkin saa syttymään, vaikka raakakuvista saakin käsiteltyä ihan kohtuukelpoisia. Ihan kivan kompaktin kokoinenhan se on ja helppo raahata mukaan esimerkiksi juuri ulkotreeneihin tai pitää sitä arjessa mukana käsilaukussa muiden tavaroiden seassa, mutta tämä kamera ei nyt vaan ole minua varten!

Odotan jo innolla, kun ensi viikolla kuvauskalustomme taas vaihtuu. Lähiviikkoina on siten myös luvassa tarkempi arvostelu tästä Olympuksesta, joka ei siis todellakaan ole mikään huono kamera, mutta jotenkin minä vaan tykkäsin paaaljon enemmän esimerkiksi siitä Panasonicin pienestä järkkäristä, joka meillä tätä ennen oli käytössä. Mutta tällaisia ulkotreenikuvia tällä Olympuksella siis irtosi:

Dippi

Kehonpainosoutu

Punnerrus

Vinkkinä, että dippi, kehonpainosoutu ja punnerrus muodostavat jo aika hyvän yläkropan treenin, missä kyytiä saavat niin rinta- kuin selkäpuolen lihakset, käsivarret sekä keskivartalo. Renkailla kun jumppaa, niin tulee samalla haastaneeksi koko kropan kehonhallinnan ja kaikki pienet tukilihaksetkin, sillä renkaat ovat epästabiili treenialusta.

Keskiviikkona kävin sitten kuitenkin kuntosalilla, sillä halusin saada tälle viikolle yhden kunnon lisäpainoleuanvetotreenin. Kävin siis vetämässä 1-5 toiston maksimileukoja. Toki lisäpainoleukoja voi tehdä ulkonakin ilman varsinaisia ”lisäpainoja” siten, että kaveri toimii ”painona” ja vastustaa liikettä – eli tässä tapauksessa leuanvetoa – vetämällä treenaajan jaloista liikkeen aikana. Keskiviikkona minulla ei kuitenkaan ollut Markkua treenikaverina, joten menin siis sinne kuntosalille.

Torstaina oli vuorossa lepo, vaikka käveltyä tulikin kyllä joitain kilometrejä.

Perjantaina olin sitten taas niin ikään lenkillä + ulkona rengasjumppaamassa. Vedin noin 8 kilometrin lenkin osittain juosten, osittain kävellen ja lisäksi tein viisi rundia porrastreeniä vuoronperään kipittäen ja harppoen (182 askelmaa per rundi/nousu). Se on itse asiassa aika vähän, sillä yleensä vedän nuo samaiset portaat ylös 6-13 kertaa – ennätykseni on 16 kierrosta! Sitä hulluutta olen harrastanut jostain 12-vuotiaasta alkaen, joten mistään tämänhetkisestä ”porrasjuoksubuumin” harrastamisesta ei minun kohdallani ole kyse.

Lenkin lomassa kävin myös vähän apinoimassa:  

Lenkin päälle otin taas niin ikään voimistelurenkaat mukaani ja nappasin vielä Simbankin lisäksi kaverikseni myös Pumban ja suuntasimme kolmistaan läheiselle pellolle vielä vähän rengasjumppaamaan. Tein noita samoja liikkeitä kuin tiistainakin, 10 toiston sarjoina, 3-4 rundia.

Ja joo, ihmisten ilmeet ovat kyllä ihan näkemisen arvoiset aina siinä vaiheessa, kun he tajuavat, että minulla on koiran lisäksi toisen narun päässä pupu!

Ihan mutkatonta tämä meidän ulkoilu ei kyllä ole, sillä Pumbahan ei tosiaankaan osaa kävellä hihnassa kuten koira, vaan loikkii tasan tarkkaan juuri siihen suuntaan kuin sitä itseä kulloinkin huvittaa, jos sitten loikkii laisinkaan. Sylissähän sitä on pakko kantaa, jos haluaa tämän vuoden puolella edetä paikasta A paikkaan B.

Mutta ihan tyytyväiseltä se kaveri vaikuttaa, kun pääsee mukaan ulkoilemaan. Tuolla treenipisteellämme Viikin pellolla se löysi itselleen mukavan sopen tuosta ”kolmiosta” ja mutusti siellä ruohoa suurimman osan ajasta. Välillä se tosin ”pimahti” ja pinkaisi yhtäkkiä johonkin suuntaan pelkästä pinkomisen ilosta, joten hihna tuli tosiaankin tarpeeseen.

Tänään lauantaina ajattelin suunnata klo 11 Viikin opetus- ja tutkimustilalle, missä mansikit pääsevät kirmaamaan ulos kesälaitumelle. Se on nimittäin ihan mahtavan hyväntuulinen näky, kun lehmät ammuen ja utareet hölskyen juoksevat ja pukittelevat onnensa kukkuloille, kun pääsevat ”vapauteen”!

Hienoa, että tapahtumasta on osattu tehdä jopa tällainen kaikille avoin tapahtuma, sillä kun jokunen vuosi olin sitä näkyä katsomassa, niin kyseessä oli arkiaamu klo 9 ja paikalla ei ollut kuin kourallinen yleisöä. On nimittäin aika luksusta, että ihan näin Helsingin ytimessäkin pääsee kosketuksiin tuollaisen kunnon maalaismeiningin kanssa – kannattaa siis ehdottomasti suunnata aamulla tänne Viikkiin samaistumaan mansikkien onneen, etenkin kun sääkin on mitä se on!

Loppupäivän lauantaista joutunen itse viettämään koneen ääressä töiden parissa, ja lisäksi täytyy vielä tehdä viime hetken suunnittelut ennen sunnuntain leuanveto-kurssiani. Sinne on ilmoittautunut 12 osallistujaa, mikä on ihan loistomäärä! Maksimi on 20, joten jos vielä haluat tulla mukaan, niin sekin kyllä onnistuu… Sähköpostia vaan osoitteeseen milla(at)voimavahtila.fi tai ihan viime hetken ilmoittautumiset mieluiten tekstarilla/puhelimitse 040 577 4455.

Aurinkoista viikonloppua kaikille :)

Ps. Niin ja meiltähän voi muuten ostaa voimistelurenkaita sekä Dream Ringsejä, kurkkaa lisätietoa linkkien takaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*

*