Liike on osa elämää

Sanotaan, että ”liike on lääkettä”. Ja tämä varmasti pätee, kunhan tätä lääkettä nauttii kohtuudella!

Sen lisäksi, että liikkuminen tekee hyvää niin kropalle kuin mielelle, liike on ylipäätään osa elämää. Se on mukana liki kaikessa, mitä teemme. Ilman liikkumista olisi aika vaikea touhuta tai selvitä arjen askareista, töistä tai nauttia vapaa-ajasta.

Mutta liikettä ei ole ilman lihaksia ja niissä piilevää voimaa. Sen takia on tärkeää pitää huolta omista lihaksista ja jumppauttaa niitä tarpeeksi.

Kaikki eivät kuitenkaan innostu esimerkiksi kuntosalilla käymisestä eikä tarvitsekaan. Lihaksiaan voi vahvistaa myös erilaisilla arjen askareilla tai omalla kehonpainolla tehtävillä liikkeillä tai muulla hauskalla tavalla, kuten temppuilemalla. Mitä, jos vaikkapa haastaisit itsesi roikkumaan, kiipeämään köyttä tai vetämään leukoja?

Jos kuulostaa liian vaikealta, olet väärässä! Roikkumisen voi aloittaa kevennetysti siten, että otat jaloilla tukea maasta. Leuanvedon voi niin ikään aloittaa kevennetysti, ja köyttä voi kiivetä siten, että avustaa jaloilla.

Kaikki nämä liikkeet vahvistavat koko yläkropan lihaksia, etenkin selkää ja käsivarsia, sekä kehittävät puristusvoimaa. Puristusvoima taas on hyvä lihaskunnon yleismittari.

Eikun temppuilemaan ja ”treeni” tulee kaupan päälle!

Lue lisää:

Heikko puristusvoima – lyhyt elämä?

Aikuinen on terve, kun se leikkii – esittelyssä kiipeilyköysi, trapetsi ja voimistelurenkaat

Tutustu myös Millan roikkumishaasteeseen sekä leuanvetohaasteeseen.

Kiipeilyköysi ja trapetsi on saatu Suomen Voimistelutuotteelta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*

*