Sininen hetki

Saimme Rajala Ambassador -haasteen myötä pienen tehtävän ikuistaa tämänhetkisillä testikameroillamme ”sinisen hetken”.

Luonnossa sininen hetkihän on se hetki, kun ilta-auringon viimeiset säteet vielä valaisevat taivasta ja värjäävät sen syvän siniseksi. Jotenkin se sinisyys liittyy valon aallonpituuksiin ja auringonsäteiden taittumiseen ilmakehässä.

Sinisessä hetkessä on jotain maagista ja todella kaunista. Ja erityisen ainutlaatuisen siitä tekee se, ettei sitä ilmene joka ilta.

Tämän sekä alla olevan sinisen hetken olen kuvannut toukokuun lopulla joskus kolmen aikaan yöllä jossain Suomussalmen lähettyvillä muistaakseni…

Itse asiassa minä en ole bongannut ainuttakaan sinistä hetkeä sen jälkeen, kun tämän tehtävänannon saimme viime viikolla. En, vaikka joka ilta olen yrittänytkin.

Nämä viimeisimmät illat ovat olleet pikemminkin varsinaisia ”harmaita hetkiä”, ainakin täällä Tampereen lounaispuolella, missä olemme viikonlopun ja maanantain yli mökkeilleet.

Mutta onneksi ”sininen hetki” voi olla jotain muutakin.

Minä esimerkiksi vietän joka ikinen päivä sinisiä hetkiä suklaan äärellä!

Lisäksi koen, että viime aikoina sinisiä hetkiä on tullut nautittua myös suomalaisen urheilun parissa. Tai no ne ovat toki enemmänkin sinivalkoisia hetkiä, mutta kuitenkin.

Ja vaikka tämänkertaisia olympialaisia vähän varjostikin historiallisesti ankea mieliala, niin minusta ne olivat kuitenkin menestys.

Moni urheilija pystyi hyvään tai jopa parhaimpaansa olympialaisissa. Tiedän, mitä huippu-urheilu Suomessa vaatii urheilijalta, ja pelkästään se, että on päässyt olympialaisiin asti, on jo ihan tajuton suoritus.

Lisäksi: Ehkä tässä piilee onni ”onnettomuudessa”, ja ihmiset nyt vihdoin havahtuvat siihen, että jokin tässä huippu-urheilussamme todellakin mättää. Eikä ainoastaan huippu-urheilussa, vaan liikuntakulttuurissa ylipäätänsä.

Huippu-urheilun ja terveysliikunnan tukeminen eivät myöskään poissulje toisiaan, vaan kulkevat pitkälti käsi kädessä, moneltakin osalta, ja se on hieno juttu, eikö!

Haastattelin jokunen vuosi sitten koululiikuntaan ja lasten liikuntaan liittyen KIHU:n johtajaa Sami Kalajaa. Nyt eilen riemukseni katsoin Ylen Aamu-tv:n jakson, jossa hän oli mukana toisena haastateltavana. Sanon vain, että A-S-I-A-A.

Kyseinen jakso löytyy Yle Areenasta täältä.

Toivon, että näiden kuluneiden huippu-urheilukohujen myötä keskustelu vihdoin kääntyy oikeaan suuntaan ja muuttuu sellaisiksi toimiksi, jotka oikeasti edistävät niin huippu-urheilijoiden uria kuin liikuntakulttuuriamme sen sijaan, että vain kasvattaisivat isojen kihojen lompakoita.

Tässä on eilen kirjoittamani blogiteksti aiheeseen liittyen, käyhän lukaisemassa myös se: Urheilijat – nostakaa meteli

Mutta niin, se varsinainen aiheeni ja kuvani siitä! Tässä siis on minun tuotokseni tehtävänannosta ”sininen hetki”:

Tämä kuva on siis otettu meillä ambassadoreilla testikäytössä olevalla Sonyn A6300 -järkkärillä sekä linssillä ZEISS Vario Tessar T* FE 24-70mm f/4 OSS. Kuvan arvot ovat seuraavat: 24 mm, f/4.5, ISO-5000, 1/200

Käyhä tutustumassa myös muiden ambassadorien blogiteksteihin osoitteessa www.ambassador.fi :) Parhaillaan jännittelen myös viimeisimmän kuvakollaasiäänestyksen tuloksia… Mitenköhän minun tekeleeni pärjäsi tällä kertaa?

-Milla

Ps. Etsitkö valokuvaajaa ikuistamaan sinut, läheisesi, hääsi, jonkun tapahtuman, yrityksesi tms.? Tutustu minun, Millan valokuvausportfolioon ja kuvauspalveluihin osoitteessa www.voimafoto.fi

Ja tiesitkö, että järjestämme Markun kanssa liikuntakursseja, kuten rengasvoima- ja kehonpainoharjoittelukursseja – kurkkaa lisätietoa ja ilmoittaudu mukaan täällä. Tarjoamme myös kursseja ryhmille ja yrityksille (tiedustelut: milla(at)voimavahtila.fi)

Voimaputiikistamme voit ostaa mm. puisia suomalaisia voimistelurenkaita sekä Dream Ringsejä. Treenivinkkisivultamme taas voit poimia vinkkejä ja inspiraatiota liikkumiseen!

Niin ja muistahan seurata meitä facessa ja Instagramissa :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*

*