Sony A6300 – impressed or not?

Sain käteeni tiistaina puolilta päivin ensimmäistä kertaa elämässäni Sonyn A6300 -järkkärin ja siihen kaksi linssiä (ZEISS Vario Tessar T* FE 24-70mm f/4 OSS ja Sony FE 70-300mm f/4.5-5.6 G OSS).

Olinko vakuuttunut?

Photo credits: Kai Sinervo

Photo credits: Kai Sinervo (myös artikkelin pääkuva)

Ensireaktioni oli, että onpas hassun pieni runko ja höh, linsseissä on noin huonot valovoimat.

Mutta hetken päästä osoittautuikin, että tähänastisista testikameroistani tämä Sony oli helpoin ottaa käyttöön ihan noin vaan lennosta. Sain asetukset tuosta noin vaan kohdilleen, ja huomasin, että tässä on kamera, joka pysyy menossa mukana!

Toisin sanoen ei ollut huijausta, kun meille etukäteen vihjailtiin, että kyseessä on todella nopea kamera. Jatkuva tarkennus tuntui toimivan hyvin ja kamera jaksoi laukoa huimaa sarjaa jopa raakakuvina. Se on todellakin tehty nopeiden tilanteiden kuvaamiseen, ja sopi siis hyvin päivän kuvaustehtävään eli vesiurheilun taltioimiseen.

Sitä en osaa vielä sanoa, miten kamera toimii vähän huonommissa valaistusoloissa ja esimerkiksi sisäurheilulajien kuvaamiseen.

Juuri edellisenä päivänä olin ollut kuvaamassa sisähallissa seiväshyppyä omalla Canonillani, ja siellä oli jälleen kerran kaamea keino- ja sekavalo, eikä valoa ollut kovin paljoakaan, joten ISO-arvot joutui nostamaan aika korkeiksi, mutta onneksi oma kalustoni suoriutuu hyvin myös tuollaisista tilanteista ja ISO-arvon voi huoletta nostaa 8 000-10 000:een tai ylikin ja jälki on silti upeaa. Kiinnostaa kovasti, millaista jälkeä tämä Sony olisi tehnyt vastaavassa…

Mutta ulkona valoa riittää, joten tiistain otoksista tuli kyllä upeita! Lisää luvassa myöhemmin, joten pysyhän saiteilla :)

Sitä odotellessa käy kurkkaamassa aikaisempia blogijuttujani, kuten:

Koko maailma on studioni!

Pienen kyseenalaistajan ajatuksia valokuvaamisesta

Mikä valokuvauksessa on parasta & tärkein kuvausvinkki

Kiinteiden linssien lumoa, Canon vs. Nikon & pari kuvausvinkkiä

Ja tsekkaa myös, mitä muut ambassadorit ovat kirjoitelleet uusimmasta testikalustostamme osoitteessa www.ambassador.fi

-Milla

Ps. Tiesitkö, että järjestämme mieheni Markun kanssa liikuntakursseja, kuten rengasvoima- ja kehonpainoharjoittelukursseja – kurkkaa lisätietoa ja ilmoittaudu mukaan täällä. Tarjoamme myös kursseja ryhmille ja yrityksille (tiedustelut: milla(at)voimavahtila.fi)

Voimaputiikistamme voit ostaa mm. puisia suomalaisia voimistelurenkaita sekä Dream Ringsejä. Treenivinkkisivultamme taas voit poimia vinkkejä ja inspiraatiota liikkumiseen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*

*