Mekkomaanantai – pakkaskukkia

Ihanaa, kun on ollut kunnon talvi! On ollut erityisen ihanaa ulkoilla ja mökkeillä, ja talven kohokohta oli, kun kävimme Kolilla ja Kuusamossa parisen viikkoa sitten. Jos multa kysytään, talvi saisi vielä jatkua, ja haluaisin tehdä uuden reissun pohjoisen talvenihmemaahankin!

Moni kuitenkin hihkuu jo sitä, että kevät on tulossa, ja mikäs siinä, jos sen ajattelu piristää ihmisiä. Tuntuu, että moni myös yhdistää kevään tulon siihen, että mieli on iloisempi ja aurinkoisempi lisääntyvän valon mukaan (ihan loogista tietty) ja että kevään tullen voi taas ruveta pukeutumaan värikkäämmin ja ”kesäisemmin”. Näistä viimeisintä en ymmärrä.

Mielestäni jos joskus, niin juuri talvella ja syksyllähän (mieluiten kyllä aina) pitäisi pukeutua värikkäästi ja kaikin puolin piristävästi kontrastina sen kanssa, että ulkona on väritöntä ja välillä hyvinkin ankeaa. Lisäksi on huono tekosyy, että talvella ei voisi pukeutua kivasti, kun on niin kylmä yms. Höpöhöpö – tänä talvena todistin itselleni, että mekko on oikein hyvä vaate vaikka 20 asteen pakkasillakin, kun alle vaan pukee toppahousut.

Näissä kuvissa hillun niin ikään yli kymmenen asteen pakkasessa ulkona, mutta en kyllä kauhean käytännöllisissä tamineissa :D Halusin kokeilla uutta mekkoani, joka on sen verran ohut, että se sopii hyvin kesämekoksi (mutta ihan hyvin tämänkin alle voisi pukea ne toppahousut ja yhdistää paksuun villapaitaan ja muihin talvitamineisiin). Välillä on tosi virkistävää myös piipahtaa ulkona pakkasessa vähän vähemmissäkin vaatteissa, jos sitten heti pääsee taas sisälle lämmittelemään. Pakkasta ei pidä pelätä, ja ehkä minulla on joku sisäinen missio todistaa omalla esimerkilläni, että kauniita potretteja voi ja kannattaa toteuttaa myös talvella.

Esimerkiksi talvisaikaan häitään viettävien ei kannata pelätä kuvien ottamista ulkona, vaan nähdä talviset olosuhteet mahdollisuutena: Siitä syntyy nimittäin upea kontrasti, kun on kaunis lämpöä ja rakkautta hehkuva hääpari ja kylmyyttä hohkaava maisema. Toki tosi kylmällä säällä täytyy taktikoida ja yrittää olla kuvien ottamisen kanssa mahdollisimman nopea ja tarvittaessa turvautua lämpimiin vaatteisiin, mutta mielestäni kannattaa ehdottomasti myös hetkeksi uskaltautua paljastamaan paljas iho pakkaselle.

On huvittavaa, miten lämpimältä nollakelit nyt tuntuvat pitkän pakkasjakson jälkeen, kun syksyisin lämpötilojen tippuessa lähemmäs nollaa sitä on ihan jäässä. Loppuviikkoa kohden keli taitaa kuitenkin taas viiletä.

Itse vietän alkuviikon aika lailla tietokoneen ääressä ja loppuviikosta edessä on Päijänteen ympäriajo -endurokilpailu, jonka tiedottajana toimin. Haaveilen jo seuraavasta hääkuvauksesta (sovin juuri tänään taas yhden ihanan hääkeikan ensi heinäkuulle, ah <3 ), mutta ihan innolla odotan ensi viikonloppuakin. On ihan mahtavaa saada tehdä niin monenlaisia juttuja ja kuvata kaikkea mahdollista häiden ja prätkien välillä!

Ihanaa viikkoa kaikille!

Ps. Tämän viikon ajan ehtii vielä käydä äänestämässä Fotofinlandia-kuvakilpailun finalistien joukosta suosikkejaan – minun otokseni löytyy tietty sieltä hääkuva-kategorian kolmen kärjestä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*

*