Pilke silmäkulmassa

Sunnuntaina oli kaiken kaikkiaan mahtava päivä.

Lauantai-sunnuntai -välisenä yönä sain joskus kahden aikaan julkaistua uuden olkapääjuttumme. Läppäri ei ollut oikein lauantai-iltana yhteistyökykyinen kuva- ja videoeditin kanssa, niin homma vähän venyi…

Mutta artikkelista tuli ihan loistava, ja sitä on jo nyt luettu tuhansia kertoja. Mahtavaa, että ihmisiä kiinnostavat kropan hyvinvointiin liittyvät asiat! Olkapäähän liittyvät vaivat ovatkin yllättävän tuttuja monille, koska olkapää nyt on kehon monimutkaisin nivel, joka kuormittuu ihan kaikessa, mitä käsillämme teemme, ja lisäksi elintapamme jo itsessään (runsas istuminen/paikallaanolo) altistaa olkapäävaivoille.

Pääset lukemaan tuon uusimman jutun tämän linkin takaa, ja siihen on luvassa myöhemmin myös jatko-osa: Eteenpäin kääntyneet olkapäät – mikä avuksi? osa 1

Itse päätin sunnuntaina taistella eteenpäin kääntyneitä olkapäitä vastaan välttämällä koneen ääressä istumista (tosin myöhään illalla löysin taas itseni tästä tutusta asennostani). Päivällä teimme Markun kanssa sen sijaan yhtä lempparipuuhaani – olimme keskustassa ottamassa valokuvia musta! Oli vaan pirun kylmä ja sitä mietti, miten kummassa sitä aina selviää talvesta ja keväisin + 5 asteen lämpötila tuntuu suorastaan lämpimältä… hrrr

Mutta ihanaa kun on oma ”hovikuvaaja”, ja sain taas kerran täysin siemauksin eläytyä 50-luvun supertähdeksi uutukaisessa (tai siis vanhassa) 50-luvun villakangasmekkolöydöksessäni… ah, se on niin ihana <3 Tämän kuvauksen tuotoksia saatte ihastella tässä lähiaikoina :)

Kuvaussessiomme jälkeen vietimme rentoa vapaapäivää kotona, ja muun muassa leivoin mustikkapiirakkaa, lilluin melkein tunnin kylpyammeessa ja lopuksi töllötimme itseämme telkusta.

Upeaa, että meistä julkaistiin niin hieno ennakkojuttu (Millan ja Markun rakkaustarina alkoi vanhojen tansseista: ”Se oli kriisi!”) Nelosen sivuilla, ja lisäksi Markun saattoi bongata ”shoppailemasta” muun muassa Talentin Instasta sekä telkku.comista. Näitä oli hauska bongailla pitkin päivää.

Haha, drag queenistä puheen ollen: Olimme noissa karsintavaiheen jaksojen kuvauksissa samaan aikaan tuon 13-vuotiaan drag-artistin, Lukan, kanssa. Kuvauspäivä oli pitkä: olimme paikalla Aleksanterin teatterilla jo aamukahdeksalta, kun oma esiintymisemme oli vasta joskus iltaseitsemän jälkeen… Siinä pienten kuvausten ja haastatteluiden välissä ei ollut oikein muuta tekemistä kuin hengailla ja katsella muiden kilpailijoiden hengailua.

Tuo Luka pisti esiintyjien joukosta silmiin sellaisena ihan tavallisen oloisena nuorena poikana. Jossain vaiheessa iltapäivää hän tosin alkoi meikkaamaan kasvojaan, ja seurasin tätä touhua kiinnostuneena. Eniten pisti silmään hänen seuralaisensa, jotka arvasin isäksi ja äidiksi (osoittautuivat isäksi ja äitipuoleksi), jotka olivat pojan mukana ja joista aisti jo siinä vaiheessa, etteivät he ole moksiskaan pojan harrastuksista, vaan täysillä mukana. Heitä oli ihana seurata, ja isän kommentit Talentin lavalla esityksen jälkeen olivat kyllä ohjelman huippua!

Muuten meidän lemppareita ohjelmassa tähän asti ovat ehkä tanssiva koira, kanteleen soittaja, twerkkaajatyttö ja vatsastapuhuja. Mukana on kyllä ollut tosi hauskoja ja ennen kaikkea erilaisia esityksiä, joten mahdotonhan niitä on ruveta vertailemaan! Eiks tärkeintä olekin, että niistä tulee hyvä mieli?

Lisäksi omasta mielestäni tollaseen ohjelmaan täytyy osata lähteä vähän pilke silmäkulmassa. Välillä tuntuu olevan tosi arpapeliä, kuka pääsee jatkoon ja kuka ei, joten jos homman ottaa liian tosissaan, saattaa pettyä tosi pahasti… Vaikka toisaaltahan ne pettymykset juuri kasvattaa. Ja aika hyvin tosin moni pystyi puhumaan itsensä jatkoon siinä tuomareiden äänestysvaiheessa (nämä selittelyt on usein leikattu tv-esityksistä pois). Tai sitten sitä voi jollain sanomisellaan mokata jatkoon pääsyn, kuten meidän kohdalla vähän niinkuin kävi. Tai mokata ja mokata – kaikkihan meni just niinkuin pitikin, hi hi :)

Me lähdettiin ohjelmaan tosi rennolla meiningillä – ehkä vähän liiankin – ja ”once in a lifetime” -asenteella. Esitystäkään ei harjoiteltu kertaakaan tosissaan, koska en voinu pakottaa Markkua esiintymään tollai flirttaillen kuin sen yhden ainoan kerran ja se oli tuolla lavalla sitten. Kyllä me muutaman kerran käytiin esitystä läpi etukäteen ja Markku mietti tarkkaan, millasia temppupätkiä vetää.

Koko esityksen kohokohta ja hienoin veto oli voimistelurengasosuus. Lienee kuitenkin selvää, ettei koko esitys olisi voinut sisältää vain rengasvoimailua, koska sitä Markku ei jaksa tehdä kovin pitkää kerrallaan. Lisäksi me tarvitsimme siihen rengasvoimailun ympärille jonkun shown, jonka sitten keksin. Ja niinpä siihen lisättiin ne Markun lattialla ja tangolla tehtävät temput ja ostoskärryosuus sekä mun lopun leuanveto-osuus ja se ”tarina”.

Ja vaikka meistä tehtiin tosi hieno ennakkojuttu ja saatiin paljon tv-aikaa, niin silti mielestäni saan olla vähän pettynyt, että se Markun hienoin talentti leikattiin tv-esityksestä pois.

Lisäksi: Tässä vaiheessa me voitaneen paljastaa, että Markullahan oli tässä syksyllä vamma hauiksen jänteessä kyynärpäässä. Se tuli hänelle voimatreeneissä joskus vähän ennen tuota Talent-esitystä, ja oli vähän jännityksen varassa, pystyimmekö edes osallistumaan Talentiin. Onneksi kyynärpää ei ärtynyt liikaa, ja Markku voimisteli lopulta Talentissa särkylääkkeiden turvin, ja olimme iloisia, kun hän kuitenkin pystyi vetämään myös sitä omintaan eli maailmanluokan rengasvoimistelua, jonka tasoista kukaan muu Suomessa ei pysty tekemään.

Esityksen jälkeen Markku kävi lääkärissä ja kyynärpäässä todettiin lievä vamma. Siitä asti (siitä on kohta 2 kuukautta) hän ei ole tehnyt ollenkaan rengasvoimajuttuja, koska kuntouttaa tuota kyynärpäätä. Ja vaikka olisimme jatkoon päässeetkin, niin leikki olisi mitä luultavimmin pitänyt jättää kesken – koska totuus on, että tärkeintä on Markun urheilu-ura, jota ei voi riskeerata terveydellä leikkimisen kanssa, kun muutenkin huippu-urheilijan ”ura” on aikamoista lankulla kävelyä ja epätietoisuutta siitä, johtaako se mihinkään.

Mutta hauskaa meillä siis ennen kaikkea oli, mikä varmasti näkyi lähetyksessäkin, ja odotamme innolla, että pääsemme jakamaan meidän koko esityksen kaikille nähtäväksi :) Ja niin siistiä, että meistä tehtiin niin hieno ennakkojuttukin ja siinä oli myös pätkä meidän omaa koskivideota! Ja tv-lähetyskin oli ihan mahtava, vaikka leikkaajat vähän hassun valinnan tekivätkin! Tv-pätkän löydät täältä alkaen kohdasta 32:30.

Eikä kukaan painanut punaista nappia, vaikka ennakkoon vähän pelkäsin, että niin voisi käydä ja ettei kukaan tuomareista ymmärtäisi meidän esityksen ”tarinaa”… Hyvähän sitä on suunnitella esitys, kun ei ole sellaista ikinä ennen tehnyt, ja esiintymiskaverina on tyyppi, joka innostuu touhusta vasta sitten h-hetkellä eli esitystilanteessa. Kiitos kuitenkin Markulle, joka suostui lähtemään mukaan – ja joka veti niin hienon shown <3

Loppuun vielä tärkeimmät: Mulla oli Talent-esityksessämme päällä mun mammani vanha kukallinen pitkä kellohame, jonka mammani mummo eli mun isoisoisoäitini on ommellut! Ja ostoskärryt me lainattiin lähimmästä Valintatalostamme – ja siis ihan luvan kanssa!

Nyt uuteen viikkoon. Markku on koulussa, mä jatkan kuvien editointihommia. Ensi lauantaina Markulla on sitten kurssivierailu Imatralle, ja mulla on edessä seuraava hääkuvauskeikka.

talent_6_p

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*

*