Naisvoimaa leuanvedosta! Millan leuanvetokurssi naisille

Ai että miksi naisten pitäisi vetää leukoja?

Noh, sitä ei äkkiseltään kuvittelisi, että se on kauhean hyödyllinen taito, mutta kyllä se on! Leuanveto on nimittäin todella kokonaisvaltainen kehonpainoharjoitteluliike, joka kuormittaa monia yläkropan lihaksia.

Esimerkiksi selän ja käsivarsien lihakset joutuvat leuanvedossa töihin, mikä on huippujuttu etenkin meillä naisilla, joilla yläkropan lihasvoima on lähtökohtaisestikin paljon heikompi kuin miehillä. Lisäksi me naiset vielä monesti laiminlyömme yläkroppamme treenaamista, kun mieluummin esimerkiksi kasvatamme bootyämme.

Mutta ei kannattaisi, sillä yläkropan voima on yhtä lailla tärkeää, ja vaikuttaa muun muassa arjen toimintakykyymme ja sitä kautta terveyteemme ja hyvinvointiimme ja voimaharjoitteluhan myös ehkäisee mm. ikääntymisen tuomaa lihasten heikkenemistä ja luiden haurastumista.

Lisäksi on mahtavaa kehittyä ja tuntea itsensä vahvemmaksi kuin ennen! Kannustankin sinua treenaamaan ja vetämään niitä leukoja ennen kaikkea, jotta olisit fyysisesti vahvempi. Ja kun on fyysisesti vahvempi, niin se heijastuu myös henkiseen puoleen ja omaan hyvinvointiin.

Toivotan ihan jokaisen naisen ikään ja kokoon katsomatta tervetulleksi leuanvetokurssilleni! Kursseja järjestetään epäsäännöllisen säännöllisesti, ja jos seuraava on tiedossa, löydät sen ajankohdan kurssikalenteristamme täältä.

Kurssilla lähdetään liikkeelle nollasta, eikä sinun tarvitse missään nimessä vielä saada vedettyä yhden yhtäkään leukaa, mutta toisaalta ei myöskään haittaa, jos niitä jo saat tehtyä. Kaikki kurssin liikkeet tehdään siten, että jokainen pystyy ne suorittamaan, tarvittaessa erilaisia avustuskeinoja hyväksi käyttäen. Kurssilla käytetään myös esimerkiksi vastuskuminauhoja sekä Dream Ringsejämme, joiden avulla ihan jokainen pääsee ottamaan käytännön tuntumaa leuanvetoon ja sen eri variaatioihin.

Kurssin tavoitteena on opetella ottamaan kaikki ilo irti leuanvedosta. Tavoitteena ei ole takoa kenestäkään huippuleuanvetäjää, vaan kasvattaa leuanvedon avulla yläkropan voimaa ja sitä kautta lisätä omaa hyvinvointia.

Meissä naisissa nimittäin todellakin on voimaa, myös siellä yläkropassa!

Kuuntele lisää leuanvetomietteitäni tältä videolta:

Lue myös: Miksi kasvattaisin habaani? Näin me naiset hyödymme voimaharjoittelusta

Tuosta alta löydät tarkempaa tietoa kurssin sisällöstä ja ilmoittautumisohjeet.

Kurssiajankohta:

Kurkkaa kurssikalenteriimme.

Voit myös tilata leuanvetokurssin omalle salillesi/ryhmällesi/yrityksellesi. Tarjouspyynnöt: milla(at)voimavahtila.fi

Kurssin sisältö:

  • Miten opin sen elämäni ensimmäisen leuanvedon?
  • Mikä on harjoittelun kannalta optimaalisin/turvallisin tekniikka?
  • Miten kehittyä leuanvedossa pidemmälle, jos jo saan vedettyä leukoja?
  • Leuanvedon eri progressiot, tyylit, otteet ja variaatiot, kuten:
    – otteet ja oteleveydet
    – avustettu leuanveto
    – negatiivinen leuanveto
    – isometrinen leuanveto
    – lisäpainoleuanveto
    – nopeusleuanveto
    – leuanveto renkailla
  • Leuanvetoharjoittelu Dream Ringseillä
  • Miten paljon, usein ja millaisilla sarjoilla/toistomäärillä leuanvetoa kannattaa harjoitella?
  • Miten jatkaa, kun kehitys junnaa paikallaan?
  • Miten valmistautua leuanvetotreeniin eli miten alkulämmitellä (etenkin olkapäät)?
  • Miten oppia aktivoimaan lavan seudun lihakset ja mikä on ns. lapatuki?
  • Miten lämmitellä/pitää huolta kropastaan (etenkin olkapäät), jotta leuanvetoharjoittelu olisi turvallista?

Extrana, jos aikaa jää ja/tai kurssilaiset ovat kiinnostuneita:

  • Jos innostun kisaamaan, niin mikä on optimaalisin toisto- ja lisäpainoleuanvedon tekniikka?
  • Miten valmistautua leuanvetokisoihin?
  • Mitkä liikkeet sopivat leuanvedon kaveriksi, jotta saisi treenattua tasapuolisesti ja kokonaisvaltaisesti, mutta tehokkaasti koko yläkropan lihaksia ja lihasvoimaa?

Kurssilaiset saavat kirjallisen kurssimateriaalin, jossa on yhteenveto kurssilla käydyistä asioista sekä runko esimerkkitreeniohjelmasta, jonka avulla pääsee sitten alkuun omassa leuanvetoharjoittelussaan.

Kurssilla käytetään siis myös Voima-Vahtila Dream Ringsejämme, joilla niin ikään pystyy harjoittelemaan leuanvetoa sekä muita haastavia yläkropan voimaliikkeitä.

Ajan salliessa käymme myös vähän läpi sitä, miten harjoitella muscle upia, joka on leuanvedon jälkeen sitten seuraava hyvä ja entistäkin haastavampi tavoiteliike naisille. Muscle up on parhaillaan hionnassa omissa treeneissäni :)

Kurssin hinta & ilmoittautuminen:

Kurssi kestää siis 2,5 tuntia ja sen hinta on 49 € (sis. 10 % alv).

Ilmoittautuminen tehdään sähköpostilla osoitteeseen milla(at)voimavahtila.fi (vastausaika on 1-3 arkipäivää, saat vastausviestissä ilmoittautumisen vahvistuksen + maksuohjeet). Katso tarkemmat ilmoittautumistiedot ja ehdot kurssisivultamme.

Kuka minä, Milla, olen?

Olen entinen voimaton ruipelo, nykyinen sitkeänvoimakas pulkannaru ja SM-kakkonen toistoleuanvedossa.

Keväällä 2014 en vielä saanut yhtäkään leuanvetoa, syksyllä 2015 vedin SM-kilpailussa niitä 25 yhteen menoon. Olen totaalisen hurahtanut leuanvetoon ja voima- ja kehonpainoharjoitteluun ja minua kiehtoo etenkin se ristiriita, että naisellinenkin nainen voi olla vahva!

Leuanvetoinnostukseni sai alkunsa kaksi vuotta sitten Ylelle tekemästäni leuanvetohaasteesta. Tutustu #leuanvetohaaste:eseen tarkemmin täällä.

Leuanveto on muuttanut omaa fiilistäni omassa kropassani ja tehnyt minusta paitsi fyysisesti niin myös henkisesti vahvemman ja kaiken kaikkiaan lisännyt hyvinvointiani. Ja tärkeimpänä – leuanveto on todella hauskaa. Jo useamman vuoden olen vetänyt leukoja säännöllisesti joka viikko, eikä kyllästymisestä näy vielä merkkiäkään.

Ammatiltani olen toimittaja-valokuvaaja sekä sisällöntuottaja (valokuvaussivustoni löydät täältä). Voisin myös sanoa, että olen vähän kuin nauhuri, jolle on vuosien varrella tallentunut myös paljon mieheni Markun huippu-urheilu- ja valmennusosaamista kuten myös hänen hierojan ja fyssarinopintojen tuomaa tietämystä. Itse olen opiskellut Helsingin yliopistolla mm. biologiaa, joten ihmisen anatomiakaan ei ole ihan hukassa, mutta kurssilla kuitenkin lähestytään voimaharjoittelua todella käytännönläheisesti :)

Ja vaikket tulisikaan kurssille, niin tutustu ihmeessä nettisivuihimme ja blogiimme. Löydät lisäksi vähän treenivinkkejä täältä, ja tässä taas on yksi leuanvedosta kirjoittamani vinkkijuttu, joka kannattaa ehdottomasti lukea, jos leuanveto kiinnostaa:

Leuanvetovinkkejä niin aloittelijalle kuin haasteita halajavalle

Mutta toivottavasti törmätään kurssilla tai joskus jossain muissa merkeissä! :)

-Milla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*

*