Guinnessin ME-yritys: yli 6 000 leuanvetoa 24 tunnissa & kuka hullu aikoo ne leuat laskea?

Jos joku on seurannut minun & Markun leuanvetotouhuja jotenkin huvittuneena ja pitää meitä hiukan vinksahtaneina, niin mitäs sanotte tästä: Espoossa työskentelevä palomies-sairaankuljettaja Joonas Mäkipelto aikoo repäistä vuorokaudessa yli 6 000 leuanvetoa ja tehdä siten uuden Guinnessin maailmanennätyksen.

Yritys starttaa ensi lauantaina 6.2. klo 14 Lempäälän Ideaparkissa, ja miehen kamppailua voi seurata paikan päällä lauantaina aina klo 20 asti, kunnes kauppakeskus menee kiinni. Sunnuntaina touhua voi taas seurata fyysisesti Ideaparkissa klo 12-14. Iltapäiväkahdelta koko touhu huipentuu huikeaan loppushowhun, ja paikalla on Guinnessin valvoja sun muuta.

Kyseessä tulee olemaan aikamoinen suoritus. Ensinnäkin mies aikoo vetää IHAN KUNNOLLISIA leuanvetoja, toisin sanoen vedot lähtevät suorin käsin roikunnasta ja päättyvät siihen, että leuka ylittää kunnolla leuanvetotangon. Myöskään mitään sen suurempaa rimpuilua ei ole kuulemma luvassa.

Näin toistoleuanvedossa kilpailevina ja lajia seuranneina tiedämme Markun kanssa, että kyseessä on todellakin älytön määrä leukoja. Kun vetää jo yhden kerran oman toistomaksimin, niin siinä on kropasta aika lailla puhti poissa. Kovimmatkin SM-miehet vetävät ”vain” 40-50 leukaa, ja naisissa vain pari on yltänyt yli 30 toistoon. Toki ensi viikonloppuna vaatimuksena ei ole, että mies vetää leukoja tauotta yhteen putkeen, mutta kyllä siinä varmasti tulee olemaan kämmenet verillä ja lihakset hapoilla jo aika nopeasti. Respect!

Täältä voit katsoa, millaisia leuanvetosuorituksia toistoleuanvedon SM-kisoissa tehdään.

Tältä meidän naamamme näyttävät jo aika nopeasti leuanvetokisoissa:

Ensi viikonlopun ME-leuanvetoja laskee neljän hengen laskijatiimi, josta aina kaksi tyyppiä on laskuvuorossa kerrallaan neljän tunnin vuoroissa. Eli jotkut onnekkaat saavat kököttää Ideaparkissa vuorokauden ympäri ja myös läpi koko la-su yön – ja laskea leuanvetoja. Jos tuhansien leukojen vetäminen jo on oma hulluutensa, niin kyllä on myös niiden laskeminen.

Ja kukapa muukaan niitä leuanvetoja tulee laskemaan ensi viikonloppuna kuin minä ja Markku!

Noh, täytyyhän sitä myöntää, että kyllähän me aika hyvin siihen rooliin sovimme, kun olemme sen verran tähän leuanvetoon hurahtaneet ja muutenkin tarpeeksi hulluja lähtemään mukaan avustamaan tuonlaiseen tempaukseen…

Me toimimme Markun kanssa laskijoina eri vuoroissa eli olemme pestissä kiinni vuoron perään neljän tunnin jaksoissa. Luultavasti minä olen ensimmäisessä vuorossa lauantaina klo 14 alkaen, ja Markku siten viimeisessä vuorossa sunnuntaina klo 10-14, kun hela hoito huipentuu (neljän tunnin laskemisvuoroja on yhteensä kuusi eli kolme per nenä).

Se, kumpi meistä kulloinkin on vapaalla jalalla, keskittyy vuorostaan valokuvaamiseen. Lisäksi meillä on lauantaina paikan päällä myös oma pieni myyntipiste, mistä voi tulla ostamaan voimistelurenkaitamme sekä esimerkiksi kyselemään treenivinkkejä tai ihan muuten vaan juttelemaan. Korttimaksu käy :)

Renkaiden ostaminen onnistuu myös sunnuntaina, kunhan leuanvedon ME-hässäkkä on saatu päätökseen eli siis joskus 14 jälkeen (luultavasti 15-16 aikoihin). Jos haluat noutaa itsellesi renkaita sunnuntaina, niin laita etukäteen mailia minulle osoitteeseen milla(at)voimavahtila.fi tai tule nykäisemään meitä hihasta tapahtumapaikalla.

Lauantaina meidän myyntipisteemme löytää, kun bongaat tämän roll upin:

Leuanvedon ME-yrityksen tapahtumasivun löydät täältä.

Täältä löytyy Ylen artikkeli aiheesta.

Täältä taas voit katsoa to 28.1. aamu-tv:n lähetyksestä, millainen tuo ME:tä yrittävä heppu oikein on ja millä tyylillä hän niitä leukojaan vetelee.

Kuulemma ainakin Yle lähettää ME-tapahtumasta netin kautta livestreamin, joten jos et pääse tulemaan fyysisesti paikan päälle, niin voit seurata leuanvetoyritystä myös etänä.

Mutta toivottavasti nähdään viikonloppuna!

Ps. Viimeistään huomenna julkaisemme artikkelin, jossa kerrotaan, millaista tulosta Millan muscle up -treenit Dream Ringseillä ovat tuottaneet… stay tuned ;)

Pps. Lue myös: Kuukauden leuanvetäjä + kiitos kurssilaisille + kevään kurssikalenteri

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*

*