Täydellisen kesäkunnon resepti?

Aivan ensiksi säädä ajatukseksi oikeaan lukemaan: on kevät, ja aika lähteä leipomaan sitä haaveilemaasi ”kesäkuntoa”, mutta samaan aikaan muistathan nauttia myös itse valmistusprosessista.

Seuraavaksi mieti tarkoin tavoitettasi: millaisen kesäkunnon oikein haluatkaan leipoa? Pysy realistisena ja mieti tavoitteesi sen mukaan, millaiset raaka-aineet sinulla on käytössäsi. Vehnäjauhoista ja munista on mahdoton leipoa juustokakkua tai liivatelehdistä ja sulatejuustosta muffinsseja, vaikka molemmat lopputulokset omalla tavallaan hyviä ovatkin.

Anna siis ajatustesi hautua kunnolla yön tai toisenkin yli ennen kuin asetat mitään lopullisia päämääriä.

Kun olet kartoittanut käytössäsi olevat aineisosat, niin tarkastele alustavasti, millaisia kakkuja tai leivoksia niistä voikaan leipoa ja millaisilla resepteillä. Toisin sanoen punnitse eri liikuntavaihtoehtoja, joilla saattaisit päästä haluamaasi lopputulokseen.

Sitten ota siivilä käyttöön ja erottele joukosta reilulla kädellä ne ainesosat, jotka eivät lainkaan ole sinun makuusi sopivia. Jos vaikkapa juokseminen ei maistu sinulle tai olet sille suorastaan allerginen, sysää se surutta siivilän läpi. Vaikka lopputulos olisi esteettisesti kuinka hieno, niin tulet tuskin nauttimaan siitä, jos pelkkä ajatus sen mausta saa sinut irvistelemään tai aiheuttaa hengenahdistusta.

Jätä lopuksi vaa’alle ne vaihtoehdot, jotka eniten kutkuttavat juuri sinun makuhermojasi. Jos olet epävarma jostain, jätä se kokeiltavaksi – kehittyväthän makuhermommekin läpi elämän.

Seuraavaksi on aika laittaa jäljellä olevat ainesosat kunnolla likoon. Ryhdy siis reippaasti kokeilemaan, mikä ainesosa saa sinun soppasi kuplimaan parhaiten.

Huomaa, että mehukkain kombo saattaa löytyä usean eri ainesosan yhdistelmästä. Kokeile siis rohkeasti erilaisia mixejä ja sekoitussuhteita.

Tutustu matkan varrella moniin eri resepteihin äläkä orjallisesti noudata vain sitä yhtä suosituinta, vaan sekoittele niitä reteästi toisiinsa mielesi mukaan.

Ole myös tässä vaiheessa vielä valmis lisäämään mukaan jotain sellaista, mitä et alun perin ollut tajunnut puntaroida yhdeksi vaihtoehdoksi. Jokin yllättävä kokeilu tai kahden lajin yhdistelmä saattaakin nimittäin olla se, joka sopii juuri sinulle parhaiten ja kutkuttaa niin mieltäsi kuin kroppaasi.

Kuuntele muiden vinkkejä, mutta älä toimi liikaa muiden mielipiteiden varassa. Luota omiin aisteihisi ja intuitioosi – vain sinä voit löytää reseptin, joka on juuri sinun tapauksessasi se paras mahdollinen.

Muista vatkata keskenään sekaisin niin aerobista kuntoilua kuin lihasvoimaharjoittelua, sillä niiden yhdistelmällä pääset monesti parhaaseen lopputulokseen. Muista, että monipuolisuus noin muutenkin on valttia. Uudet rohkeatkin kokeilut voivat tuoda vivahteikkaita eksoottisia makuelämyksiä, kun lisäät niitä mukaan kohtuudella.

Vaikka välillä tuntuu, että lopputulos olisi sinun makuusi liian imelä tai jollain muulla lailla epämieluisa, niin möyhennä mieltäsi ja jatka sopivien lisäaineisosien ja sekoitussuhteiden etsimistä.

Muista toisaalta myös välillä jättää vatkaaminen ja hämmentäminen sikseen ja levätä hetki. Jotta lopputulos olisi hyvä, sinun on muistettava oikeaan aikaan pitää paussia ja antaa taikinan olla ja nousta ihan rauhassa. Vasta levossahan ne lihakset ja voimatkin nimittäin kasvavat.

Kypsyttele vielä tekelettäsi miedolla lämmöllä. Paras lopputulos ei synny kiirehtimällä, vaan ajan kanssa.

Voitele lopuksi tekeleesi runsaalla (aurinko)rasvalla, ja sen jälkeen on aika paistattaa sitä auringossa. Näin imeytät lopputulokseen hiukan vitamiinejakin.

Viimein: Tarkastele lopputulosta. Siitä ei mahdollisesti tullut ihan täydellinen tai haavekuviesi mukainen kakku tai muffinssi, mutta onko sillä väliä, jos muistit nauttia sen tekemisestä ja lopputulos maistuu hyvältä?

Ai et vielä ole vakuuttunut?

Se johtuu siitä, että unohdit tärkeimmän: lisää päälle vielä ripaus rakkautta ja sallivuutta itseäsi kohtaan.

Se kesäkuntosi viimeisin silaus löytyy nimittäin ainoastaan omien korviesi välistä.

Kuvat: Sarjassa ”minä itse 2(6)-wee” – otin ne itse itsestäni kaukolaukaisijalla omaan olkkariimme kyhätyssä ”studiossa” ja kokeilin kuvienkäsittelyssä vähän viime maanantain Photoshop-kurssilla oppimiani niksejä :) t. Milla

Ps. Tervetuloa naisille suunnatulle leuanvetokurssilleni!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*

*