Anna kevätauringon innostaa, muttei sokaista

Auringonpaiste ja raikas kevätilma kuin herättävät mielen talvihorroksesta ja houkuttelevat liikkumaan. Ne ovat varsinaista luomuhuumetta!

Kevät onkin kenties vuoden helpointa aikaa, jona lähteä kohentamaan kuntoaan ja sitä kautta rakentamaan omaa hyvinvointia entistä paremmalle pohjalle.

Mutta keväässäkin piilee sudenkuoppansa: nimittäin juurikin se aurinko ja raikas ilma.

Ah niin ihana aurinko saattaakin nimittäin salakavalasti sokaista ja keväinen ilma huumata sinut niin, että lähdetkin juoksemaan aivan päättömänä – kirjaimellisesti.

Ja jos aloittaa pitkän tauon jälkeen juoksuharrastuksen liian rajusti, niin tuloksena saattaa syntyä esimerkiksi ikäviä rasitusvammoja. Niiden myötä alkava juoksukausi saattaakin olla pilalla ennen kuin se kunnolla on alkanutkaan, ja sitähän kukaan ei halua, eihän?

Aloitetaan siis innolla, mutta maltilla. Kesä ei juokse meitä karkuun, vaan se lähestyy kyllä, vaikka hiljentäisimmekin vähän tahtia. Juoksulenkin lomassa ehtii hyvin välillä pysähtyä vaikka ihastelemaan kevään ensimmäisiä kukkasia.

Ja oman kunnon ja hyvinvoinnin kannaltahan maltti on valttia, vaikka se tylsältä kuulostaakin. Oikotietä onneen kun ei näissä asioissa ole.

Juostaan siis keväästä nauttien, mutta lähdetään liikkeelle pienin askelin ja venytetään niitä pikkuhiljaa. Sillä vaikka kevät on jo herättänyt mielen, niin talvihorroksen jälkeen kropalla saattaa kestää vähän pidempään päästä vauhtiin mukaan.

#Spring in #Helsinki ❤☀ #love #flowers #loveintheair #happiness #nature #photography #life #luonto #valokuvaus

Kuva, jonka Milla Vahtila & Markku Vahtila (@voimavahtila) julkaisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*

*