• Kurssivierailufiiliksiä CF Kehältä

  Olimme pari viikkoa sitten viimeisimmällä kurssivierailullamme, ja paikkana oli meille uusi sali, nimittäin CrossFit Kehä Vantaan Varistossa.

  Sali oli tosi iso ja avara eli puitteet olivat todellakin kohdallaan. Markun kurssien kannalta on vieläpä hienoa, jos salilta löytyy joitain korkealla roikkuvia kattorenkaita sekä paikat noin kymmenelle rengasparille, ja nehän löytyi – rengasmies kiittää siis.

  Kaikki tuon viikonlopun kolme kurssia oli myyty likimain täyteen. Markku veti yhden kehonhallinta-/kehonpainoharjoittelukurssisetin ja kaksi muscle up -tekniikkakurssia.

  Näistä ensimmäinen on aika monipuolinen setti, jolla treenataan koko kroppaa ja parannetaan kehonhallintaa, kun taas toiseksi mainitulla kurssilla pureudutaan syvälle yhteen liikkeeseen eli muscle upiin. Sitä luulisi, että kaksi ja puoli tuntia on liian pitkä aika yhden liikkeen opetteluun, mutta ei. Markulla on hihassaan niin paljon erilaisia harjoitteita, että aika ei tosiaankaan käy pitkäksi.

  Lisäksi kurssillä (kuten Markun kursseilla yleensäkin) keskitytään ennen kaikkea tekniikan opetteluun ja puhtaaseen, huolelliseen suorittamiseen. Sellainen vaatii aikaa ja keskittymistä, ja lisäksi voimaa ja focusta vaativien suoritusten välissä täytyy aina levätä/palautua jonkin aikaa.

  Kursseillamme on tärkeää, että ihmisillä on myös aikaa kysellä ja saada Markulta vastauksia juuri heitä askarruttaviin asioihin. Vammojenehkäisynäkökulmakin nousee tuon tuosta esiin ja vie oman aikansa, jonka se on kyllä aina ansainnutkin.

  Kiitämme taas kerran upeita kurssilaisia – toivottavasti saitte paljon oppia ja intoa!

  Viikonlopun toisella muscle up -kurssilla taisi vieläpä olla ennätysmäärä (olisiko ollut neljä!) heitä, jotka kurssin aikana tekivät elämänsä ensimmäisen muscle upin renkailla. Sitä kuvittelisi, että kun on toista tuntia jo treenannut kyseistä liikettä, niin voimat olisivat jo sen verran huvenneet, ettei kehitystä välttämättä heti näe, vaikka uusia oivalluksia ja uuden oppimista tapahtuukin. Mutta kummasti noilla kursseillamme aina tulee niitä ensimmäisiä onnistumisiakin.

  Tuona kertana homma taisi mennä vähän niin, että siinä oli kaveriporukka, josta useammalla rengas-muscle up ei lähtökohtaisestikaan ollut enää kovin kaukana, minkä ansiosta kurssilla opitut tekniikat ja lihasten hermottaminen antoivat tavallaan sen viimeisen silauksen. Ja kun porukasta yksi onnistui, niin se valoi selvästi uskoa muihinkin, ja siinä sitten useampi kuin liukuhihnalta koki niitä onnistumisia. Kurssin kruunasi se, että ihan viime minuuteilla yksi nainenkin meni ja vetäisi ensimmäisen rengas-MU:nsa!

  Toisaalta me kannustamme tulemaan kursseille, vaikka muscle upin saamiseen olisi vielä pidempi polku kuljettavana. Itse asiassa hommahan menee niin, että mitä ”huonompi” olet, sitä enemmän saat kursseista irti, koska opit jo heti lähtökohtaisesti treenaamaan oikein ja oikealla tekniikalla. Lisäksi sen takiahan sitä liikutaan ja urheillaan, että opitaan uutta ja kehitytään :)

  Hyviä treenejä kaikille!

  Kuvia kehonhallinta-/kehonpainoharjoittelukurssilta:

  Kuvia muscle up -tekniikkakursseilta:

  Loppuun vielä Markulta muscle up -tyylinäyte – ihan kuin Markku aina yrittäisi pilkata muita, kun hän nykäisee MU:n tosta noin vaan niin helpon näköisesti, ha ha :D Mutta ei kai siitä voi tuomita, että helppoahan se on, kun sen osaa… Ja siinä on vähän Markun (ja telinevoimistelun) kirous, ettei kukaan ikinä hiffaa, kun Markku tekee jotain siistiä, kun se näytti niin helpolta :)

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  *

  *

  Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>