Markku rengasfinaaliin Ljubljanassa

Tänään alkoi Slovenian Ljubljanassa challenge cup -osakilpailu, jossa Markku kurottelee neljän muun suomalaismiehen kanssa kohti finaaleja. Kolmen ensimmäisen telineen karsinnat käytiin jo päivällä, ja saldona oli yksi finaalipaikka – jonka ansaitsi Markku renkailla.

Vaikka rengasmiehen sarjassa olikin epäpuhtautta, niin pisteet 14.300 riittivät kuudenteen sijaan. ”Tein tänään vain 6,1-lähdöillä, ja lisäksi minulle tuli pari helppoa 3 kymmenyksen virhettä pyörähdyksissä ja jättiläisessä”, mies kertoo. ”Myös alastulossa tuli askel, ja siitä vähennyksiä.”

Lauantain rengasfinaalissa Markku pyrkii korjaamaan tämän päiväiset virheet ja siistimään voima-asentojaan. ”Mahdollisesti myös muutan hieman alkusarjani voimaosia. Vaikeampaa alastuloani en lähde huomennakaan kokeilemaan, vaan pyrin tekemään vanhan tutun tuplavoltin kerien kierteellä paikkaan alas”, hän pohtii.

Kilpailun arvostelutaso on tiukka, mutta jos valmistautuminen osuu kohdilleen, niin Markun tavoitteet ovat huomenna 15 pisteen paikkeilla. ”Vaikutti siltä, ettei muilla finalisteilla ole huomenna hirveästi parannettavaa”, mitalisijoja hapuileva mies toteaa.

Rengaskarsintojen ykköseksi voimisteli tänään kreikkalainen Eleftherios Petrounias pistein 15.350. Hän oli Moskovan EM-renkailla viides. Helsinkiläinen Tomi Tuuha jäi renkailla tänään sijalle 11 pistein 13.950.

Muiden suomalaismiesten osalta Sakari Vekki ja Petrus Laulumaa kilpailivat aamulla permannolla ja Juho Kanerva hevosella, mutta he eivät yltäneet finaaleihin asti. Myös Markku kisasi hevosella: hän putosi telineeltä taakse matkustus -liikkeessä, ja tuloksena olivat pisteet 11.350 ja 29. sija.

Tänään illalla Petrus Laulumaa ja TomiTuuha tavoittelevat vielä hyppyfinaalipaikkoja. Markku taas menee heilumaan nojapuusarjansa läpi, ja käy treenisalin puolella hiomassa rengassarjaansa sekä psyykkaamassa itseään huomiseen rengasfinaaliin.

Markku heilahtelemassa Moskovan EM-renkailla.

LISÄYS: Perjantai-illan lopuissa telinekarsinnoissa Tomi Tuuha ansaitsi suomalaisille toisen finaalipaikan hypyssä. Hän lähtee sunnuntain hyppyfinaaliin kolmannelta sijalta (14.675). EM-neloseksi viime viikolla hypännyt Petrus Laulumaa epäonnistui tänään toisessa hypyssään ja jäi sijalle 17.

Markku sijoittui nojapuilla 22:nneksi pistein 12.500. Hän teki hyvän sarjan lukuun ottamatta alastuloa, jonka tuli nelinkontilleen. Mies myöntää, että ajatukset olivat ennen nojapuusarjaa jo aika lailla huomisen rengasfinaaleissa.

Huomenillalla selviää, irtoaako renkailta mitalia!