Meidän talon tarina

Lyhyesti: Me ostettiin unelmiemme talo eli vanha historiallinen vuonna 1917 rakennettu hirsitalo maalta. Se oli samalla meidän ensiasunto. Me asuttiin siinä 3,5 kuukautta ikionnellisina, ja sitten se tuhoutui kokonaan tulipalossa. Nyt me pystytetään tontillemme 1800-luvulta peräisin olevaa luhtiaittaa ja muutetaan siihen, ja haluttaisiin siirtää palaneen talomme paikalle joku toinen suuri vanha hirsitalo – kenties 1840-luvulla rakennettu mieletön ja hyvin autenttisessa kunnossa oleva talo, joka me löydettiin Keski-Suomesta… jos vaan pystytään ja uskalletaan ryhtyä niin suureen projektiin!

Videolla meidän tarina:

Vähän pidemmin kerrottuna meidän tarina:

Me ollaan Milla & Markku Vahtila. Ollaan molemmat 31-vuotiaita. Laumaamme kuuluu myös siperianhuskyt Sisu & Hukka sekä kani nimeltä Pumba ja gekko nimeltä Hilla. Niin ja hippipaku nimeltä Kuukkeli.

Meidän suurin unelmamme oli muuttaa Helsingistä maalle omaan vanhaan hirsitaloon. Toteutettiin tää haaveemme yllättäen viime kesän alussa, kun vähän vahingossa törmättiin myynnissä olleeseen ihastuttavaan vanhaan työläistaloon. Loviisassa sijainnut talo kuului Malmgårdin kartanomiljööseen ja oli rakennettu Suomen itsenäistymisen vuonna 1917. Se oli meidän ensimmäinen oma koti.

Ehdittiin asua talossamme kolme ja puoli kuukautta ja suunnitella, kuinka hiljalleen remontoisimme sen haaveidemme taloksi ja näimme meidän koko tulevaisuuden siellä. Elimme kunnon onnellisuuden kuplassa ja tiedettiin, että oltiin löydetty juuri se meille oikea koti ja paikka.

Sitten yhtenä marraskuisena yönä me herättiin palohälyttimen huutoon – meidän talo oli kattoa myöten tulessa. Yhdessä yössä koko talo tuhoutui ja sen mukana tuntui katoavan kaikki meidän unelmat ja tulevaisuus.

Me surtiin ja tongittiin talomme raunioista esiin kaikki pelastamisen arvoinen. Taisteltiin vakuutusyhtiön kanssa ja alettiin pikkuhiljaa selvitellä ja suunnitella, miten voitaisiin lähteä rakentamaan unelmaamme uudestaan.

Mikään ei tuu koskaan korvamaan meidän palanutta taloa, sen henkeä tai sen ainutlaatuista historiaa. Me kuitenkin koetaan, että meidän koti on yhä siellä missä talomme oli ja että talomme tarinan kuuluu jatkua ja meidän olla osa sitä tarinaa.

Meille ei kuitenkaan kelpaa mikä tahansa talo uudeksi kodiksi, vaan me halutaan ehdottomasti vanha talo ja mitä vanhempi ja ainutlaatuisempi, sen parempi.

Me siirrettiin jo tontillemme vanha 1800-luvulta peräisin olevan luhtiaitta, jota nyt kahdestaan kootaan. Aiotaan muuttaa siihen asustamaan heti, kun saamme siihen katon pään päälle.

Lisäksi uudeksi unelmaksemme on kehkeytynyt, että haluttaisiin siirtää palaneen talomme paikalle jokin toinen upea vanha hirsitalo. Niin meidän talon tarina jatkuisi, me saataisiin uusi loppuelämän koti ja me voitaisiin pelastaa ja antaa uusi elämä jollekin toiselle historialliselle vanhalle hirsitalolle, joka muuten hylättynä lahoaisi jossain syrjäseudulla.

Ollaan innostuttu tästä ideasta päivä päivältä yhä enemmän ja haluttaisiin hypätä tähän mukaan ihan koko sydämillämme ja olla itse mahdollisimman paljon mukana tässä siirtoprojektissa ja rakentamisessa. Samalla se olis projektina tosi hieno teko kulttuurillisesti, koska Suomen historiaanhan kuuluu, että hirsitaloja on siirrelty ennen vanhaan paikasta toiseen.

Vaikka meidän tarina sai hurjan käänteen ja ei ikinä oltais haluttu niin käyvän, niin me uskotaan, että tästä tarinasta kasvaa vielä jotain hienoa.

Meidän talo

Unelmat palaa

Meidän tuleva talo?

Aitan rakentamista

Meidän lauma

Meistä lisää:

Mikä Voima-Vahtila – keitä olemme?

Vlogimme/Youtube-kanavamme

Facebookimme

Instagramimme @voimavahtila

Blogimme

Yhteystiedot:

Milla | 040 577 4455 | milla(at)voimavahtila.fi
Markku | 041 543 9674 | markku(at)voimavahtila.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*

*