Mekkomaanantai: itse tehty 20-luvun mekko

Olen kauan haaveillut 20-luvun tyylisestä mekosta, ja tuossa aiemmin kevättalvella yritinkin kovasti etsiä itselleni sellaista netistä ja Helsingin vintageliikkeistä, mutta huonoin tuloksin. En vaan löytänyt sellaista, joka tuntuisi oikealta. Olen tosi kova pohtimaan kaikkia ostoksiani ja jos epäröin liikaa, en osta. Se on toki hyvä juttu, sillä silloin välttyy turhilta hankinnoilta.

Päätin, että teen mekon itse. Suurin osa materiaaleista löytyi omasta takaa kotootani ja loput ostin, kuten tarvikkeet otsapantaan sekä kengät. Lopputuloksesta tuli täydellinen!

Vai mitä tykkäät?

Nämä fotot on otettu kahdessa ehkä Pariisin ihanimmassa paikassa, Pont Alexandre III -sillalla sekä Palais Garnierin eli Pariisin oopperan parvekkeella. Palais Garnierille sijoittuu muuten ihana Oopperan kummitus -musikaali…

Ketä kiinnostaisi tietää – tai no nähdä – tarkemmin, miten tein tämän mekon? Kuvasin nimittäin videolle sen tekoprosessia, joten voisin tehdä aiheesta vlogin :)

Sen verran voin tässä vaiheessa tarkentaa, että mekon siis kokosin eri ”palasista” itse ja otsapannan tein itse. Kultaiset pitkät hanskat olen ostanut joskus kymmenen vuotta sitten eli jo lukioaikaan Play it again, Sam -vintageliikkeestä Helsingistä. Hopeinen laukku on isoäitini vanha, ja kultaiset Diamantin kengät tilasin huhtikuussa Alemana-verkkokaupasta. Helminauhan ostin Glitteristä.

Blogiluonnoksissa odottaa muuten myös postaus kuvankäsittelyyn liittyen. Siinä ajattelin näyttää esimerkkikuvin, miten käsittelen näitä omia mekkokuviani ja toisena esimerkkinä jonkin työkeikkakuvan (esim. urheilukuvan) käsittelyn sekä jonkin haastavissa olosuhteissa kuvatun foton käsittelyn… Mitä haastavammat kuvausolosuhteet, niin sitä suurempi merkitys kuvankäsittelyllä nimittäin usein on.

Toivottavasti nämä aiheet kiinnostavat teitä – saa laittaa kommentteihin kysymyksiä ja toiveita :) Myös treenipostauksia ja Markun kuulumisia on luvassa, jahka tämä meidän touhuilu tästä vähän helpottuu, kun saan työjutuja pois alta ja Markun koulun kevätlukukausi päättyy tällä viikolla.

Aurinkoista viikkoa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*

*