• Mökki, sauna, ranta – ja ohi lipuva jäälautta

  ”Mökki, sauna, ranta – ja ohi lipuva jäälautta.” Tämä Markun eilinen runollinen lausahdus vähän kuin kiteytti kaiken tai siis kaiken tästä meidän lomastamme.

  Vuoron perään on satanut vettä, rakeita ja lunta – ja sitten hetken päästä onkin taas pastanut aurinko. Välillä on satanut lunta ja paistanut aurinko yhtä aikaa.

  Toisaalta eipähän ole tullut liian hiki retkeillessä. Päivisin on ollut parhaimmillaan 7-8 astetta lämmintä, öisin useampi aste pakkasta. Onneksi mökissä on lämmintä, ja saunaa ja grilliä ei kylmyys estä lämpiämästä, ja pääseepähän saunasta kunnon jähylle. Ja nousi se hiki kuitenkin pintaan Rukalle ja Valtavaarallekin kiivetessä, kun nimittäin paikoitellen joutui reittä myöten tarpomaan kasautuneessa lumihangessa.

  Pääsipä Markku tiistaina ensimmäistä kertaa tänä vuonna pulkkamäkeen. ”Pulkan” virkaa tosin toimitti muovipussi, sillä kukapa sitä nyt tajuaisi kesälomalleen pakata pulkkaa mukaan. Meno myös oli kokemuksen puutteen mukaista eli aika hasardia:

  Vuosi sitten olimme Kuusamossa vähän eri fiilikissä ja muun muassa kuvasimme rengasvoimailua kosken yllä -videomme. Tällä kertaa sellaiset kikkailut saavat jäädä, ja keskitymme lomailemaan näissä kesäisissä tunnelmissa :)

  Itse asiassa päätimme kyllä suunnata vielä pohjoisemmaksi, nimittäin olemme parhaillaan tien päällä matkalla kohti Utsjokea. Illalla saattaa ennusteiden mukaan ruveta satamaan aika sakeastikin, joten tässä ajamme kilpaa sadetutkan pilvien kanssa, tavoitteena ehtiä ennen niitä määränpäähämme… Sitä ei nimittäin tiedä, tuleeko sade vetenä vai lumena, ja kuka nyt kesäkuussa olisi liikkeellä talvirenkailla?

  Just nyt paistaa kyllä aurinko. Radiosta soi mitä hassuimpia vanhoja suomalaisia biisejä, välillä kesäisiäkin sellaisia. Yhtäkkiä harhakuvan kuitenkin katkaisee tuulilasille tipahtavat lumihiutaleet, ja juontajan toteamus, että ”pari-kolme kertaa vuosisadassa on näin kylmä kuin tänä kesäkuun ensimmäisenä päivänä”.

  Mutta nyt on kesäkuu eli tervetuloa kesä!

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  *

  *

  Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>