Rengasmiehelle hopeaa!

Markku voimaili tänään itsensä hopealle Slovenian Ljubljanan challenge cup -osakilpailussa pistein 14.725. Kreikan  Eleftherios Petrounias (15.650) voitti rengasfinaalin ylivoimaisesti, mutta muilta osin kisa oli tiukka. Kolmanneksi tuli yhdysvaltalainen Alexander Naddour (14.650).

”Tein renkaat ensimmäisenä ja Petrounias toisena. Oli selvää, että hän menee ohitseni, mutta loppufinaali oli todella jännittävää seurattavaa, kun joka mies tuntui menevän ohi, mutta jäikin taakse”, Markku kuvailee kisatilannetta.

Rengasmiehen sarjan yhdeksän ensimmäistä liikettä olivat parasta, mitä miehellä on annettavana. ”Alastulossa tuli kuitenkin pieni korjausaskel, ja jäi avoimeksi, että riittääkö suoritus mitaleille. Riittihän se!” huojentunut mies iloitsee.

Menestyminen maailmalla on suomalaisvoimistelijoille suuri saavutus. ”Oli tosi iso juttu päästä palkintokorokkeelle world challenge cupin kilpailussa”, Markku vahvistaa. ”Seuraava tavoitteeni on saada voimaosat entistä paremmiksi. Myös vaikeampi alastuloni on saatava niin varmaksi, että pystyn tekemään sen hyvin nykyisen sarjani päälle.”

Tavoitteet siis nousevat sitä mukaan, kun mies etenee urallaan kohtii maailman huippua. ”Se 15 pinnaa on vielä korkkaamatta kansainvälisiltä areenoilta”, mies vihjaisee.

Markun seuraava kansainvälinen tilaisuus, jolloin hänen on mahdollisuus osoittaa voimansa, koittaa juhannuksena Portugalin challenge cupissa. Sitä ennen edessä ovat kuitenkin vielä SM-kilpailut kahden viikon kuluttua Tampereella. Tervetuloa sinne kannustamaan Markku kuudenteen mestaruuteensa!

Kuvat ovat Moskovan EM:eistä.