Suomalaismiehet kahmivat seitsemän telinemitalia

Pohjois-Euroopan mestaruuskilpailut olivat yhtä suomalaisjuhlaa telinevoimistelumiestemme osalta. Edustusviisikkomme kahmi peräti seitsemän henkilökohtaista telinemitalia.

Suomalaismiehet ottivat kaksoisvoiton permannolta (Tomi Tuuha ja Kasper Holopainen),
kultaa renkailta (Markku) ja nojapuilta (Heikki Niva), hopeaa hypystä (Tuuha) ja pronssia
hevoselta (Vahtila) sekä renkailta (Tuuha). (Huom! Markku sijoittuikin loppupeleissä hevosella siis kolmanneksi, sillä suoritusten lähtöpisteitä muutettiin parin voimistelijan osalta vielä jälkeenpäin.)

Markku osoitti kuluneena viikonloppuna kykenevänsä siihen, mihin edellisviikonloppuna eivät rahkeet aivan riittäneet: hän säästeli itseään lauantain karsinnoissa ja onnistui kanavoimaan kaiken osaamisensa ja voimansa sunnuntain finaalisuorituksiin. Tuore mestari on mitalinsa ansainnut.

”Finaalisarjan voimaosat ja pyörähdykset menivät todella hyvin”, mies iloitsee. ”Hevosella taas meinasin pudota sarjan aikana peräti kolme kertaa, mutta ihmeen kaupalla onnistuin silti runnomaan sarjan läpi ilman suurempia virheitä. Se oli varsinaista taistelua!”

Renkailla mies voitti pistein 14,900. Toiseksi sijoittui walesiläinen Clinton Purnell pistein 14,375 ja kolmanneksi Tuuha pistein 13,725.

Hevosella Markku sijoittui pisteidenlaskutarkistuksen päätteeksi pronssille pistein 13,025. ”Islantilainen Olafur Gunnarson nousi toiseksi, sillä hän protestoi alastulostaan saamiaan pisteitä, joita päädyttiin sitten korottamaan. Hän sai lopulta suorituksestaan pisteet 13,675. Myös minä tein valituksen minulle annetuista lähtöpisteistä, joita korotettiin sen myötä 0,2:lla”, Markku selventää sekavalta vaikuttavia tuloksia. Hevosen voitto meni Tanskan Helge Vammenille (13.875).

Mies on kuitenkin tyytyväinen kolmanteen sijaansa, joka sekin tuli varsinaisena yllätyksenä miehelle, joka on aikaisemmin tunnettu hiukan epävarmoista hevossuorituksistaan.

Menestyksestä huolimatta Markun ajatukset ovat jo askeleen edellä tulevissa haasteissa. ”Jatkossa minun täytyisi keskittyä hiomaan sarjani jättiläistä seuraavaa käsinseisontaa. Lisäksi voimaosien käsiotteiden puhtautta täytyy parantaa”, hän pohdiskelee. ”Hevosella täytyy sen sijaan miettiä vähän uudestaan sarjan sisältöä.”

Seuraavana on aika suunnata katse kohti kotia ja Helsinkiä, missä kilpaillaan 27.-28.10. Suomen mestaruuksista.

Mestari nousee renkaille – jälleen ensi viikonloppuna Helsingissä. Tervetuloa katsomaan!