Viides SM-kulta hurjin pistein

Sunnuntain telinekohtaisissa SM-finaaleissa nähtiin, kuinka voimistelijat puristivat itsestään irti parhaimpansa. Näin teki myös Markku.

Lauantain säästelyn jälkeen oli aika näyttää, mihin voimat todellisuudessa riittävät. Ja riittiväthän ne – Markku osoitti, että on jo viidettä vuotta putkeen maamme vahvin rengasvoimistelija. Jos mies viikkoa aikaisemmin sanoi tehneensä  ”elämänsä parhaan sarjan”, niin nyt eivät sanat enää riitä kuvailemaan tämän viikonlopun suoritusta. Suomen mestaruus irtosi nimittäin huimin pistein 15,150.

”Näillä pisteillä olisi päässyt kevyesti EM-finaaliin niin viime- kuin toissavuonnakin”, mies toteaa tyytyväisenä. Katse on nyt visusti suunnattuna ensi kevään Moskovan EM:eihin, jossa miehen tavoitteena on luonnollisesti saavuttaa finaalipaikka.

Helsinkiläinen Tomi Tuuha vei renkailta hopeaa (pisteet 14,050) ja pronssille sijoittui espoolainen Oskar Kirmes (pisteet 12,900).

Hevosella Markku saavutti pronssia pistein 12,700. Hän oli todella tyytyväinen sijoitukseensa, sillä hävisi selkeästi itseään paremmille. ”Sarjani vaikeustasolla ei voi haastaa kärkikaksikkoa”, hän toteaa. ”Itse tein tänään myös joitakin virheitä, mutta onnistuin silti taistelemaan itseni kolmanneksi.”

Toiseksi hevosella sijoittui turkulainen Juho Kanerva pistein 13,600. Voitto meni ansaitusti helsinkiläiselle Henrik Pettersonille (13,750). Hevosen erikoismies suoritti paineista huolimatta sarjansa kunnialla läpi, ja oli silminnähden tyytyväinen suoritukseensa.

Suomalaismiehistä eniten telinekohtaisia SM-mitaleita kahmivat Oskar Kirmes ja Tomi Tuuha. Vasta 16-vuotias Kirmes sijoittui rengaspronssin lisäksi toiseksi rekillä ja nojapuilla. Tuuha vei rengashopean lisäksi voiton niin permannolta kuin hypystä.

Nojapuiden voitto meni sen sijaan Espoon Heikki Nivalle. Markku ei yltänyt nojapuilla aivan parhaimpaansa ja hän joutui helpottamaan alastuloaan. Tämän myötä mies sijoittui nojapuilla neljänneksi.

Rekin voitto meni helsinkiläiselle Jouko Koskiselle, jonka virne palkintojenjaossa paljasti miehen olevan enemmänkin kuin tyytyväinen. Mies on useamman vuoden metsästellyt rekkivoittoa, ja nyt hän sen saavutti. Koskinen sijoittui mitaleille myös hypyssä, jossa hän oli kolmas.

Lauantaisen 6-ottelun voittaja Kasper Holopainen osallistui finaaleihin ainoastaan hevosella ja renkailla. Vihoitteleva polvi ei olisi kestänyt nojapuiden ja rekin alastuloja saatikka sitten permantoa.

Naisten puolella telinekohtaisia mitaleita kahmivat etenkin tamperelainen Ida Laisi ja helsinkiläinen Erika Pakkala. Laisi vei kultaa niin hypystä kuin puomilta. Lisäksi hän ansaitsi hopeaa permannolta ja pronssia nojapuilta. Pakkala taas oli permannon paras ja jakoi lisäksi voiton eritasonojapuilla niin ikään helsinkiläisen Maija Leinosen kanssa. Hypyssä ja puomilla hän oli kolmas.

4-ottelun hopeamitalisti Ida Laisi nappasi telinefinaaleista mitalin joka telineeltä.

Jouko Koskinen taituroi telinevoimistelun kuninkuustelineen Suomen mestariksi.

Tamperelainen Rosanna Ojala jäi eritasonojapuilla neljänneksi. Mitalin hän nappasi hypystä (hopeaa).

Markku suoritti kovan rengassarjansa hermoilematta – ja yhtä vakain ilmein hän otti vastaan kultamitalinsakin.

Lisää kuvia SM-kilpailuista luvassa viikolla 44!