4040 leuanvetoa 12 tunnissa ja Guinnessin ennätystenkirjaan

Wau.

Muuta en voi oikein sanoa viime viikonlopusta.

Siis mikä viikonloppu se olikaan. Täynnä leuanvetoa ja voimaa. Eikä ainoastaan lihaksikkaita miehiä, vaan myös voimanaisia!

Perjantaina olin ensin Markun kanssa todistamassa virallisena laskijana, kun palomies Joonas Mäkipelto rikkoi Helsingin Kampissa Guinnessin maailmanennätyksen 12 tunnin leuanvedossa. Olimme viime helmikuussa todistamassa myös sitä, kun samainen mies rikkoi leuanvedon 24 tunnin ennätyksen – voit kurkata sen vedon kuvafiiliksiä täältä.

Täytyy sanoa, että taas kerran tuli aika sairaan siistejä kuvia, kiitos huikean shown, hullun palomies-leuanvetäjän ja hänen taustatiiminsä! Ja vaikka pahaa teki katsoa, kun mies taas kärsi olkapääkivusta, niin kyllähän se kituminen aika kuvauksellista kuitenkin oli…

Kuvista myös sen verran, että puitteet olivat ihan mielettömät, vaikka tavallaan samaan aikaan joku sanoisi, että todella haastavat. Alati liikkuvat ja väriäkin välillä vaihtavat spotti- ja showvalot yhdistettynä Kampin kauppakeskuksen muuhun valaistukseen = taiteillahan siinä vähän joutui niin itse kuvaustilanteessa kuin jälkikäsittelyssä, mutta lopputuloksesta tuli mielestäni aika siisti ja aiheeseen sopiva. Vai mitä mieltä olet?

Eikä tietysti kuvauskohdekaan ollut huono, vaikka noita lihaksikkaita miehiä onkin tullut kuvailtua ja tuijoteltua tässä vuosien varrella aika paljon esimerkiksi voimistelusalilla ja ihan kotonakin (hihi), mutta siitä onkin tällasena ”muskelimiehiin erikoistuneena kuvaajana” (kuten joku kerran mua kuvaili) hyötyä, ettei mikään enää hetkauta :D

Kokonaisuudessaan perjantain tapahtuman fiilis oli ihan omaa luokkaansa. Uskomatonta kyllä, suomalaisyleisökin villiintyi ihan totaalisesti, ja Mäkipelto oli vedon lopussa kirjaimellisesti liekeissä (katso kuvat!).

Lisää perjantain fiiliksiä voit bongailla Joonas Mäkipellon facebook-sivulta, ja itse aion vielä tehdä koko 12 tunnin showsta pienen videokoosteen, kunhan kerkiän.

Perjantain päälle lauantaina olikin sitten vuorossa toistoleuanvedon SM-kilpailut, ja jos perjantaina jo nähtiinkin miesvoimaa, niin lauantaina sai sitten kokea voimaa ja sitkeyttä, joka ei katso sukupuolta, ikää tai ruumiinrakennetta. Ihan huikeita vetoja taas kerran, ja niistä mainittakoot nyt vaikkapa yli 30 leukaa vetävät naiset, yli 110-kiloiset 20-30 toistoa vetävät miehenköriläät sekä vanhat rautaiset papat, joiden voimaa eivät rypyt heikennä! Lisää SM:eistä luvassa myöhemmin omassa blogitekstissään :)

Itse lähdin kisoihin puolustamaan viime vuoden SM-hopeaani, ja vaikka kuntoni ei ollut yhtä kova kuin viime vuonna, niin menin ja uusin silti tuon hopeamitalini eli tässä tekstin ja alla olevien kuvien takana virnuilee siis edelleen toistoleuanvedon SM-kakkonen, hi hii…

Ai niin, ensi vuoden Guinnessin ennätystenkirjasta voi muuten bongata silloin viime helmikuussa Mäkipellon 24 h vedosta ottamiani kuvia – eli pääsin itsekin vähän kuin ennätysten kirjaan, ja saa nähdä, pääseekö joku näistäkin kuvista sitten aikanaan… Mutta nyt niitä fotoja viime perjantailta!

Ja kiitos vielä Joonakselle ja koko showtiimille huikeasta vedosta ja tapahtumasta. Kaikenlaisiin kreiseihin juttuihin sitä aina päätyykin mukaan… Siis aivan parasta!

Kuvat on otettu Canonin kalustolla.

Lisää fotojani löydät osoitteesta www.voimafoto.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*

*