Ainutlaatuinen kuvaus kirsikkapuistossa

Helsingin Roihuvuoren kirsikkapuisto on nyt kauneimmillaan – tosin ehkä enää vain silmänräpäyksen ajan – ja olen tällä viikolla viettänyt siellä aikaa yhteensä yli yhdeksän tuntia, valokuvaten tietenkin.

Niin on tehnyt moni muukin. Päivisin ja iltaisin puisto kuhisee ihmisiä. Ruuhka alkaa jo aamuyhdeksältä (kyllä, arkisinkin), kun päiväkotiryhmät, äidit lastenrattaineen, lounastaukolaiset ja valokuvien ottajat alkavat saapua paikalle jatkuvana virtana. Jokainen haluaa ihastella pinkkinä kukkivia puita sen lyhyen hetken, kun ne vuoden aikana loistavat ja suurin osa vielä haluaa ikuistaa ne ja/tai itsensä puistossa vähintään kännykällään ellei jopa harrastaja- tai ammattikuvaajan avulla. Ja ei toki ihme, sillä kirsikkapuisto on maaginen!

Maagisimmillaan puisto on kuitenkin aikaisin aamulla, kun aurinko on noussut, mutta suurin osa ihmisistä on vielä pedissä tai aamupalalla, liian väsyneinä raahautumaan ulos. Tosin jo vuosi sitten huomasin, että vaikka kirsikkapuistoon suuntaa aamukuudelta, paikalla saattaa olla muitakin aamuvirkkuja – mutta hyvällä tuurilla tai vähintään hetkittäin puiston voi saada myös kokonaan itselleen. Aamuyhdeksän jälkeen sellaisesta lienee turha haaveilla (ellei sitten kaatosateen tai myrskyn aikaan, jotka olisivat kyllä nekin upea ajankohta kuvata puistossa!).

Viime vuonna kävin Roihiksen kirsikkapuistossa valo-, video- ja dronekuvailemassa kahtena päivänä silloin aamukuuden jälkeen, ja tänä vuonna olen käynyt puistossa jo kolmena aamuna. Näistä etenkin yksi oli uskomaton: otin mukaan Markun ja ikuistimme yhdessä meistä ehkä yhdet upeimmat kuvat (ja videot), mitä olen koskaan ottanut/olemme ottaneet (Markku kun usein on meistä se ”paikallaan nököttävä osapuoli”, jonka kourasta kaukolaukaisin tai dronen ohjain ei pistä niin merkittävästi silmään, joten hän saa olla virallinen ”napin painaja”). Se maagisin kuvaus oli torstaiaamuna, jolloin taivas oli pilvetön heti auringonnoususta alkaen, ja aamuauringon kirsikkapuihin lankeama valo oli ihan käsittämättömän upea.

Aamu- ja ilta-aurinko ovat kuvauksellisesti (ja mielestäni muutenkin) kauneimpia valaistuksia, mitä on olemassa. Aamussa on vielä se ainutlaatuisuutensa, että siinä missä auringonlaskulla suositut paikat ovat täynnä ihmisiä, niin aamuvarhaisella suurin osa tyypeistä ei jaksa kömpiä liikkeelle, vaan tavallisesti tosi ruuhkaisillakin paikoilla saattaa olla hyvinkin hiljaista ja mitä upeimmat olosuhteet niin valokuvauksen kannalta kuin ihan fiiliksenkin osalta. Aamuun myös liittyy tietty heräämisen ja uudelleensyntymisen tunnelma ja tietynlainen viileys ja unenomaisuus, joka illoista puuttuu, vaikka valo molemmissa onkin kaunis. Aamuisin saattaa olla myös usvaa tai sumua, ja silmissä oleva unihiekka ja luomia painava väsymys varmaan osaltaan lisäävät aamujen taianomaisuutta.

Ensi vuonna haluaisin tarjota usealle muullekin pariskunnalle tai unelmoijalle tilaisuuden saada heistä tai itsestään yhtä maagisia kuvia kuin mitä itse olen kirsikkapuistossa ottanut tänä ja viime vuonna. Tänäkin keväänä vielä ehtii: puisto on ollut kukkaloistossa jo viikon, mutta tänään perjantaina se oli vielä kauneimmillaan, ja voi olla, että loistoa kestää vielä ainakin viikonlopun yli ellei ensi viikkoonkin. Jos siis haluaisit teistä tai sinustakin tällaisia kuvia kuin tässä postauksessa näet, niin ole yhteydessä ja sovitaan ajasta!

Dronekuvauksen osalta aikainen aamu on ainut mahdollinen ajankohta, sillä päiväs- ja ilta-aikaan en halua häiritä muita puistossa olijoita dronella, eikä ihmisjoukon päällä lentely ole sallittuakaan tai korrektia (vaikka uskallan sanoa, että olen todella hyvä lennättämään dronea, tekniikka voi aina tehdä tepposet) ja lisäksi aamut ovat muutenkin kuvauksellisesti – ja elämyksellisesti – paras aika kuvata kirsikkapuistossa eli kuvaukset tulee toteuttaa aamuvarhaisella klo 6-8 aikoihin. Mutta kuten aina, mielestäni valokuvauksessa tärkeintä ei ole vain se tulos eli ikimuistoiset kuvat vaan myös elämys eli se itse kuvaushetki, niin tällainen kukonlaulun aikainen kuvaushetki kirsikkapuistossa kannattaa ottaa seikkailuna, jota voi sitten kuvia katsellessa muistella :)

Tulevana viikonloppuna ja ensi viikon alussa (jos kirsikkapuiden kukinta jatkuu) voin tarjota kuvauksen kohtuuhintaan, ja siihen kuuluu kuvaus klo 6-8 välillä Roihuvuoren kirsikkapuistossa dronella sekä halutessasi/halutessanne myös ns. normikameralla jalat maan pinnalla, sillä tällä yhdistelmällä syntyy upein kuvakokonaisuus. Otan myös varauksia vastaan jo ensi vuodeksi, mutta 2020 kirsikkapuisto-elämyskuvaukseni hinta tulee olemaan jo merkittävästi tyyriimpi…

Jos innostuit ja haluat elämyksen ja kuvat, joita muistella ja ihastella loppuelämäsi, niin ole yhteydessä milla@voimavahtila.fi <3

Ihanaa viikonloppua, ja suuntaa toki joka tapauksessa läheistesi ja ystäviesi kanssa ihastelemaan kirsikkapuiden loistoa, jos vain suinkin siihen on tilaisuutta :)

-Milla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*

*