Etsitkö siirrettävää hirsikehikkoa?

EDIT: Siitä on jo niin kauan, kun etsimme itse kehikkoa, että emme enää säilytä silloin tarjolla olleiden kehikoiden ja niiden omistajien tietoja, eikä meiltä kannata enää tiedustella siirrettäviä kehikoita. Tutustu sen sijaan vinkkeihimme, miten löytää siirrettävä hirsitalo – me etsimme omaamme erittäin tehokkaasti ja monin keinoin ja löysimmekin täydellisen hyvin nopeasti, peräti parissa kuukaudessa. Tässä vinkkijuttumme ja -vlogimme:

Tästä alkaa alkuperäinen blogiteksti:

Haaveiletko hirsitalon siirtämisestä? Etsitkö kehikkoa siirrettäväksi?

Me aiomme tehdä vlogin sekä blogin siitä, miten me löysimme juuri sen meille oikean siirrettävän hirsikehikon. Lisäksi halusimme tässä kohtaa kuuluttaa ilmoille, että sattunneesta syystä meillä on tällä hetkellä tiedossa aika iso määrä siirrettäväksi tarjolla olevia tai meille tarjottuja hirsikehikoita. Meistä olisi hienoa, jos voisimme auttaa siis muitakin löytämään itselleen sen oikean kehikon!

Meidän 1917 rakennettu hirsitalomme tuhoutui kokonaan tulipalossa marraskuun 2020 alussa. Jo pian tämän jälkeen ryhdyimme etsimään hirsitaloa, jonka voisimme siirtää palaneen talomme tilalle.

Tiedämme, että jotkut etsivät sitä oikeaa useita vuosia. Me ehdimme etsiä vain muutaman kuukauden ennen kuin se meille oikea tuli vastaan. Uskomme, että meillä oli etsinnässä käytössä aika ns. järeät aseet, sillä tarinamme oli paljon esillä eri medioissa ja sosiaalisessa mediassa, minkä lisäksi teimme itse kaikkemme, jotta löytäisimme mahdollisimman paljon taloehdokkaita. Selasimme läpi kaikki löydettävissä olevat ilmoitukset, laitoimme useita omia ilmoituksia sanomalehtiin ja laitoimme sanan kiertämään somessa.

Saimmekin tietoomme noin 50 siirrettäväksi tarjolla olevaa hirsikehikkoa, joista noin 15 kävimme katsomassa paikan päällä eri puolilla Suomea.

Me tarvitsimme kuitenkin vain sen yhden oikean, jonka löysimmekin.

Tiedämme, ettei sen oikean löytäminen kuitenkaan ole helppoa ja haluaisimmekin voida auttaa nyt myös muita, joilla kenties on sama etsintä käynnissä. Jos siis etsit siirrettävää hirsikehikkoa, niin meihin saa olla yhteydessä ja kertoa, millaista, niin me voimme miettiä, että olisiko joku meidän tiedossa oleva kehikko ehkä sopivalta kuulostava ja yhdistää teidät sitten sopivan kehikon myyjän tai myyjien kanssa, sillä emme voi tietenkään julkisesti listata löytämiämme taloja ja omistajien yhteystietoja. Me rakastamme vanhoja hirsitaloja, joten meistä olisi hienoa auttaa ihmisiä ja taloja löytämään toisensa.

Huomiona kuitenkin se, että me emme siis välitä hirsikehikkoja, emmekä hyödy tästä mitenkään, emmekä toisaalta myöskään ole alan asiantuntijoita tai ole millään lailla vastuussa tiedossamme olevien hirsikehikoiden kunnosta tai mistään muustakaan.

Me etsimme itse aika suurta hirsikehikkoa, noin 8×20 -metristä, joten tiedossamme on pääosin aika suurikokoisia hirsitaloja, mutta myös pienempiä löytyi ja tarjottiin meille. Mitään aivan pieniä, esimerkiksi alle 6×10-metrisiä, taloja meillä ei kuitenkaan ole tiedossamme. Tiedossamme on jopa yksi 1700-luvun suuri kehikko ja on kyläkoulua, vanhaa pankkia ja ties mitä – kuten myös kunnon kummitustaloja, suohon vajonneita taloja ja vaikka mitä jännittävää.

Erityisesti mieleemme on jäänyt yksi ihastuttava talovanhus Porin läheltä. Tämä hirsitalo oli pitkään ykkösvaihtoehtomme, kunnes löysimmekin Keski-Suomesta sen talon, joka lopulta vei kuitenkin sydämemme ja jonka päädyimme ostamaan.

Tämä Porin lähellä oleva kehikko on tehty kahdesta eri kehikosta, joista toinen saattaa olla jopa 1600-luvulta ja toinen osa on 1800-luvulta. Kehikon seinät ovat hirttä vesikattoon asti (myös päätykolmiot), talossa on kauniisti piilutut hirret ja ikkunat ovat kaikki vanhan malliset. Talon vanhassa osassa on korkeahko savutupa ja upea kattorakenne useine vuoliaisineen. Talo on kertakaikkisen ihana!

Tämän postauksen kaikki kuvat ovat tuosta kyseisestä talosta. Se talo puretaan joka tapauksessa, joten meistä olisi todella hienoa, jos se saisi vielä uuden elämän jossain toisaalla. Kehikon myyjät ovat niin ikään todella mukavia ja meille olisi suuri ilo voida auttaa myös heitä löytämään uusi omistaja tuolle talovanhukselle.

Saa olla yhteydessä, jos haluat tietää lisää! Meidät tavoittaa eri somekanavien kautta tai mailitse milla(at)voimavahtila.fi tai puhelimitse/WhatsAppilla 040 577 4455

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*

*