Talkoot: Pelastetaan Malmgård 75:n henki

Lauantaina 7.11.2020 aamuyöllä meidän unelmat paloi savuna ilmaan.

Yritetään nyt kerätä ne palaset, mitä vielä on pelastettavissa meidän unelmien talosta ja historiallisesti arvokkaasta vuonna 1917 tehdystä hirsirakennuksesta, joka sijaitsee Loviisan Malmgårdin kartanomiljöössä paraatipaikalla. Talo tuhoutui palossa korjauskelvottomaksi.

Talon mukana ei palanut ainoastaan koko talon historia, mutta myös unelmiemme koti, jossa oltiin suunniteltu asuvamme taloa vaalien ja rakastaen koko loppuikämme. Oltiin suunniteltu jo koko liki 180 neliön talon remontti ja paljon kaikkea sen ympärille: pihasauna, autotalli, aitta, maja tuleville lampaille ja alpakoille, kaikki vanhoista hirsistä tehtyinä.

Oltiin asuttu siellä vasta 3,5 kuukautta, mutta ne oli elämämme onnellisimmat kuukaudet. Oltiin saavutettu unelma, jonka ei uskottu vielä olleen mahdollista saavuttaa ja löydetty paikka, joka tuntui niin oikealta.

Pahemminkin olisi tietenkin voinut käydä. Ehdimme pelastaa itsemme ja lemmikkimme ja jotain pientä. Meillä on yhä Helsingissä vuokra-asunto, jota olimme pitämässä vuoden loppuun asti, jotta sinne voisi esimerkiksi paeta evakkoon vessaremonttia ja pidimme vielä osan tavaroista siellä. Kaikki ei siis mennyt, mutta talon lisäksi menetimme paljon, sillä olimme jo vieneet uuteen kotiin kaikki arvokkaimmat huonekalumme ja paljon tavaraa ja tehneet sinne paljon hankintoja. Esimerkiksi paljon antiikkia, vanhoja tunnearvoltaan tärkeitä esineitä ja kaikki työkalumme menivät.

Palo aiheutui sähköviasta, jonka tarkkaa syytä voi olla mahdoton selvittää, mutta vaihtoehdot ovat tiedossa. Se oli onnettomuus, jolle kukaan ei voinut mitään. Olimme hoitaneet kaiken onneksi niin kuin pitää ja oli vakuutukset. Emme vielä tiedä, mitä ja miten vakuutukset korvaavat.

Sen tiedämme tässä kohtaa, että haluamme pelastaa talon raunioista kaiken, minkä voimme. Yksin emme kuitenkaan siihen pysty. Tuntuu kuitenkin vaikealta pyytää apua, mutta jos joku haluaa tulla auttamaan meitä, järjestämme sitä varten talkoot.

Talkoiden aikataulu:
la 14.11. klo 10-16
su 15.11. klo 10-16

Osoite Malmgård 75, 07720 Loviisa.
Auton voi jättää Vekabyntien varteen.

Saa tulla auttamaan sen verran kuin pystyy ja haluaa. Tarkennamme tähän vielä talkoiden sisältöä, mutta alustavana ajatuksena on käydä läpi talon raunioita ja pelastaa kaikki voitava, jonka tulevaisuudessa voisimme käyttää, jos menetetyn talon tilalle pystytettäisiin uusi vanha hirsitalo. Vanhaa taloa ei saa takaisin, mutta haluaisimme käyttää kaikki voitavat palaset siitä ja niiden kautta siirtää osan vanhan talon hengestä uuteen vanhaan taloon – jos sellaisen rakentaminen/siirtäminen jostain on meille taloudellisesti mahdollista joskus.

Mietimme myös, että jos haluat auttaa lahjoittamalla meille vanhoja työkaluja, niin meillä ei ole tällä hetkellä juuri muuta kuin yksi vasara ja yksi ehjä lapio. Lisäksi voit vaikka ilahduttaa koiriamme Sisua & Hukkaa tuomalla niille jotain herkkuja tai Pumba-kanille jotain puputettavaa.

Infoamme talkoiden puitteista ja varustautumiskehoituksista yms. tällä tapahtumasivulla tämän viikon aikana. Kaikki on vielä vähän sekavaa, mutta tarkennamme kaikkea tässä viikon aikana.

Jos on jotain ehdotuksia, niin niitä saa vapaasti esittää.

Kiitos kaikille paloa sammuttamassa olleille ja kaikille, jotka ovat lähettäneet viestejä, kommentoineet tai muuten vain myötäeläneet mukana. Erityiskiitos ihanille naapureillemme, kartanon väelle ja palomestari Antti Virtaselle.

Ja meidän myötätunnot kaikille, jotka jossain mittakaavassa on joskus kokeneet jotain samanlaista, ja toiveemme, ettei kenenkään koskaan tarttisi kokea mitään tällaista ♥

Talkoiden tapahtumasivu facessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

*