Pulkannaruissakin on voimaa – SM-hopean verran

Terve rakkaat lukijat!

Nyt se on sitten todistettu – nimittäin että pulkannaruistakin voi löytyy voimaa. Siitä on nyt vähän yli puolitoista vuotta, kun Milla aloitti leuanvetohaasteensa.

Lähtötilanteessa oli voimaton laiha rääpäle, joka ei saanut vedettyä yhden ainoatakaan leuanvetoa ja joka koki, ettei tällaisilla pitkillä pulkannaruja muistuttavilla käsivarsilla leuanveto koskaan onnistuisikaan. Vajaan neljän kuukauden mittainen ihmiskoe kuitenkin osoitti luulot vääriksi ja sytytti kipinän, joka ei vieläkään ole sammunut – eikä tule sammumaankaan.

Viikko sitten lauantaina vastassa oli jo yli 1,5 vuoden mittaiseksi venyneen leuanvetoprojektin viimeisin välietappi, nimittäin vuoden 2015 toistoleuanvedon SM-kilpailut. Niissä näillä pulkannaruilla irtosi SM-hopeaa alle 70-kiloisten naisten sarjassa. Virallinen tulos oli 25 toistoa.

Totta se on – tämän isompia muskeleita ei leuanvedon SM-mitaliin vaadita…

…eikä tämän parempia pullistelutaitoja ;)

Tuo 25 toistoa on samalla myös Millan henkilökohtainen toistoennätys, joten sen suhteen kilpailut menivät enemmänkin kuin nappiin eli siis juuri niin kuin pitikin mennä. Kultaa ei valitettavasti tällä suorituksella irronnut, mutta toisaalta Milla tunnustaa hyvillä mielin tappionsa itseään paremmalle nuorelle naiselle, Nelli Jokiselle, joka vei voiton 27 hyväksytyllä toistolla.

Oman lisänsä tähän tiukkaan taistoon toi sellainen hauska seikka, että Nelli ei ollut aikaisemmin osallistunut leuanvetokilpailuihin, ja syyskuun toistoleuanvedon Suomen cupissa Milla vähän kannusti häntä tulemaan mukaan näihin marraskuun SM-skaboihin. Ja Nellihän tuli ja voittikin vielä!

Alle 70-kiloisten naisten SM-mitalikolmikko.

Markulla ei mennyt tällä kertaa SM-kisa ihan nappiin, mutta se ei miestä sinällään murehdita, eikä ole itse asiassa niin kovin suuri yllätyskään, jos katsoo hänen kisavalmistautumistaan. Markulle voimistelu-ura on kuitenkin aina se ykkösasia, ja leuanveto on vain hauska sivulaji, jonka hän ei anna häiritä voimistelutreenejään. Toisto-SM-kisojen alle hän esimerkiksi ”fiksusti” veti kolme päivää aikaisemmin todella kovan rengas- ja maksivoimatreenin, joka ehkä hiukan vaikutti hänen lauantain leuanvetokuntoon. Repäisi Markku silti kisoissa 40 leukaa, joista kuusi tosin hylättiin eli tulos oli 34, kun Markun aikaisempi kisaennätys on 40 hyväksyttyä toistoa.

Tältä videolta voit katsoa meidän kisasuorituksemme:

Kunhan pääsemme kiireissämme niin pitkälle, niin julkaisemme vielä videon, joka sisältää ihan kaikki toistoleuanvedon SM-kisojen suoritukset sekä lisää kisakuvia. Lisäksi Millalla on tarkoituksena tehdä kattava blogikirjoitus koko hänen 1,5 vuoden leuanvetohistoriasta, mutta sitä saatte vielä odotella vähän aikaa.

Niitä odotellessa kannattaa tutustua toisto-SM-kisoista julkaistuihin artikkeleihin, joita media tarjosi tällä kertaa kiitettävästi. Me esittelemme näitä juttuja tässä toisessa blogitekstissä: Käsilläkäppäilyhaaste, ukonkanto & urheilijaperheen roolit sekaisin – medianäkyvyyttä niin meille kuin leuanvedolle

Ja loppuun vielä kuitenkin ne tärkeimmät kisakuvat – nimittäin Millan pullistelukuvat. Pullistelukaverina Millan leuanvetovalmentaja Tuomas Rytkönen, joka vei hänkin SM:eissä hopeaa, tosin hieman raskaammassa sarjassa ja tietysti miesten puolella. Iso kiitos Tuomakselle & muulle Athletica-valmennustiimille 1,5 vuoden voitokkaasta valmennussessiosta!Hyviä treenejä, ja muistakaahan nauraa paljon, etenkin itsellenne – se tekee hämmästyttävän hyvää! :)

Loppukevennyksenä vielä 60 kg vs 100 kg kädenvääntö:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*

*