Voimailua & kisakauden avaus

Mun ja rengasmiehen kotiarkea:

Markku suunnittelee makuuhuoneen renkailla (kyllä, meillä on makkarissa renkaat!) liikkeitä rengasvoimatunneilleen.

Markku: ”Mun on vaikea miettiä näitä (rengas)harjotteita, kun mä oon niin hyvä.”
Minä: ”No mut voit testaa kaiken mulla, kun oon niin huono!”

Toisin sanoen kun Markku keksii jonkun hyvän ja mielestään kohtuuhelpon harjoitteen niin mä menen ja kokeilen perässä – eikä toivoakaan onnistumisesta. Ihan hyvä tiputus maan pinnalle, meille molemmille.

Mun silmissä kaikki rengasvoimailut, mitä Markku tekee, on ihan arkipäivää, eikä ne hirveästi enää mua hätkähdytä. Ja Markun on taas vaikea kuvitella, miten haasteellista (tai mahdotonta) joidenkin ihan perusharjoitteidenkin tekeminen on NORMAALEILLE ihmisille. No, siinä todellakin saa pienen ahaa-elämyksen, kun katsoo mun äheltämistä ja tajuaa, ettei renkailla temppuilu todellakaan ole mitään lasten leikkiä :)

Toisaalta omalta osaltani haluaisin kuitenkin painottaa, että renkaiden avulla voi kuitenkin tehdä tosi paljon erilaisia kehonpainoharjoitteita, jotka sopii jopa mun tasoiselle tytönrääpäleelle. Mainitaan nyt vaikka esimerkiksi leuanvedot, kehonpainosoudut, dipit (jaloilla maasta tukien), ”voimapyörä”, jne. Brasilia-matkablogin lomassa tulee jossain vaiheessa vähän kuvia ja videoita, joissa treenaan renkailla ei-niin-lihaksikkaille sopivia juttuja.

Mitä rautaa me juuri nyt taotaan?

Juuri nyt rengasmies valmistautuu ensi sunnuntain 8.3. kilpailuihin. Markun kisakauden korkkaa EM-karsinta, joka käydään ihan vaan salikisana Liikuntamyllyssä, missä mies arkisinkin treenaa. Sinne saa tulla katsomaan ja kannustamaan, lisätietoa täällä.

Markun kisavalmistautuminen ei nyt ole mitenkään maata mullistavan mysteerinen prosessi. Treeneissä mies toki vähän keventää ennen kisoja. Ja kaikkia salaisuuksia ei toki voi paljastaa, mutta mainittakoon, että suklaa ainakin liittyy jollain tavoin asiaan ;)

Mä itse treenailen kohti reilun kolmen viikon päästä koittavaa omaa vuoden 2015 avauskisaani. Lauantaina 28.3. on nimittäin lisäpainoleuanvedon Suomen Cup -kisa Oulussa, ja sinne me osallistutaan molemmat, siis niin mä kuin Markku. Jos ette usko, että mäkin tosiaan vetelen leukoja ihan kilpailuissakin, niin täältä löytyy virallinen todistustilasto mun kisatuloksista. Täällä taas on Markun tähänastinen saldo leuanvedon puolella. Markku nyt ei juuri leuanvetoa treenailekaan, mutta osallistuu kisoihin vaan hauskana lisänä voimistelunsa rinnalla.

Kuluvalla viikolla mulla on yhteensä kolme leuanvetotreeniä. Näin viehkeää ja naisellista touhua se on:

Tasan viikko sitten tein voimistelunojapuilla elämäni ensimmäisen täydellisen omin voimin puserretun dipin. Kokeilin samaa uudestaan tämän viikon keskiviikkona – mutta ei toivoakaan. Tuntui, etten edes saanut käskytettyä niitä lihaksia, joilla olisi pitänyt saada pungerrettua itsensä ylös dipin alavaiheesta:

Totuus on muutenkin se, että kun mulla on takana muutama rankka ylävartalotreeni, niin tuntuu, että voimat putoaa ihan totaalisesti siitä, mitä ne on kevyen treeniviikon päätteeksi olleet. Veikkaan, että seuraavan kerran mulla on toivoa saada dippi tehtyä vasta sitten kolmen viikon päästä niiden leuanvetokisojen aikaan, sillä vasta siellä tulen taas olemaan ”täysissä voimissani”. Tällaista se näköjään on, kun ”laihaan rääpäleeseen” yrittää saada pumpattua voimaa ja lihasta: kehitystä kyllä tapahtuu, mutta voimien kehittyminen on varsinaista jojoilua. Oon kovista treeneistäni aina niin ”hajalla”, että palaudun niistä kunnolla vasta lepoviikoilla, ja tulokset näkyy siis vasta silloin.

Eli tässä on nyt alamäkeä edessä seuraavat kaksi viikkoa, sen jälkeen viikon lepo – ja sitten saan taas yhden päivän tuntea olevani voimanainen ennen kuin alkaa uusi rankka treeniviikko ja alkaa uusi näennäinen alamäki!

Aika jännää tiedettä tää treenaaminen on :)

Markun rengastouhut on ihan toisesta maailmasta mun touhuihin verrattuna (se muun muassa tekee ristiriipuntaa sillä samalla 20 kilon lisäpainolla, jolla mä tuossa ylempänä vedin videolla leukaa). Esimerkiksi tällaisia treenejä rengasmies on viime viikkoina vetänyt:

Lisää meidän treenivideoita voi käydä katsomassa täällä.

Vahvaa viikonloppua kaikille. Jos sun naamasi näyttää samalta kuin rengasmiehellä noissa kuvissa, niin täydellistä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*

*